ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

Mafini ar Nutellu - ņammmīgi...


Pirms kādas nedēļas nopirku Nutellu. Nav bieži pirkts produkts mūsmājās, tāpēc tagad pat neatceros, ko domāju pērkot. Tā nu apmēram nedēļu nostāvēja neatvērta. Neatvērta, jo sev par nožēlu zināju - tiklīdz burciņa būs vaļā, tā manot/ nemanot, bet izēdīsies. :D Tad nu šonedēļ, baudot atvaļināju, cepu mafinus ar Nutellu. Un ak, cik sasodīgi garšīgi, jo sevišķi karsti un kopā ar kafiju.. :)

Mafinu recepte šī - jau mana pārbaudītā, ko pēc dažādiem eksperimentiem, esmu atzinusi par savu labāko, jo:
1) mafini nav sausi (šis ir mans pats, pats svarīgākais mafinu novērtēšanas kritērijs);
2) nav pārāk saldi; 
3) nav vajadzīgas super sarežģītas sastāvdaļas - attiecīgi gandrīz vienmēr pagatavojami no ikdienas lietām, kas ir mājās. 

Atšķirībā no receptē minētā - šoreiz neliku klāt mandeļu skaidiņas un pildījuma vietā Nutellas krēms. Viss pārējais - identiski kā minēts receptē. 

Vispirms katrā papīra formiņā pa kārtīgai ēdamkarotei mīklas:

Tālāk tējkarote ar milzīgu kaudzi jeb drīzāk 2 tējkarotes Nutellas krēma. Uz 12 mafiniem izgāja apmēram 1/2 puse no burciņas:


Un pa virsu atkal apmēram tējkarote un drusciņ mafinu mīklas - pielīdzinot to tā, lai šokolāde būtu iespēju robežās nosegta:

Cepu 180C apmēram 30 minūtes. Kad mafini paliek zeltaini un visa virtuve pilna ar fantastiski saldu smaržu - ir gatavi.

Ir ļoooti, ļooooti garšīgi - jo sevišķi tad, kad karsti.. :) Iekšā daļa šokolādes ir pakususi/ sasūkusies mafinā, bet daļa garšo pēc uzsildītas Nutellas.. :) Arī auksti garšo labi.


Kādi mafini garšo Jums? :)

6 komentāri:

  1. Vajadzēs pašai pamēģināt - izskatās tik garšīgi :) Paldies par recepti :)

    /Marite
    (aerismade.blogspot.com)

    AtbildētDzēst
  2. Marite - ir ļooti garšīgi un nepavisam nav sarežģīti - tā kā tiešām iesaku izmēģināt! :)

    AtbildētDzēst
  3. O, šos noteikti kādreiz uzcepšu :)! Man vismīļākie ir šokolādes un melleņu mafini. Pati reizēm tos arī uzcepu.

    AtbildētDzēst