sestdiena, 2012. gada 11. februāris

Volānšalle un volānpuķe


Kaut pēc nesenām diskusijām secinu, ka ir daudzi, kam jau volānšalles ir apnikušas, man pašai tās joprojām patīk. Un patīk jo vairāk tāpēc, ka ir arvien jauni volāndzijas varianti un tā vai citādi sakombinējot tos pie dažādiem apģērbiem, gan viena un tā pati šalle var izskatīties atšķirīgi, gan viens un tas pats džemperis/jaka - kā gluži jauns. 
Bet nu kā mēdz teikt - par gaumi nestrīdas, tāpat arī - cik cilvēku, tik viedokļu. :) Cits variants, ka man pašai visbeidzot sācis nedaudz apnikt it kā tik ātrais un vienkāršais, bet arī ne cik radošais šalles adīšanas process, tāpēc tā vien gribētos izmēģināt ko līdzīgu Ineses šedevram.

Šī volānšalle man uztapa dāvanai. Un jauna tā ir tamdēļ, ka vēl nebiju adījusi ar dziju, kurai gar malu ir vietām izteiktas citas krāsas tādas kā mazas bumbiņas. Adijās ātri un no vienas pilnas izadītas fices sanāk patiešām gara šalle.


Klāt pie šalles eksperimenta nolūkos tapoju puķi, kurā izmantota šalles volāndzija. Pirmajā brīdī likās, ka nekas nesanāks, jo dzija bieza, bet nu rezultāts mani pārsteidza un sanāca, manuprāt, pat ļoti smuka broša. :)


Lai sitas brīvdienas! :)

7 komentāri:

  1. :) pieļauju, ka šīs šalles drusciņ apnikušas rokdarbniecēm, pirmkārt, kā jau mini, tās adīšana vairs neiepriecina un, otrkārt, rodas jauni izaicinājumi, kur šo dziju pielietot. Bet tām, kas ar rokdarbiem ir uz Jūs, šīs šalles droši vien vēl joprojām ir liels brīnums, kā tādas varot izgatavot (atceros, ka mamma stāstīja - viņas šalli pētot cilvēki bija šausminājušies, ka to viņa visu pati sacakojusi un nespēj aptvert, ka dzija tāda jau gatava :D)
    Brošiņa patiešām ļoti interesanta, man jau prasītos mazliet paplest vaļā to volāndziju, lai gaisīgāks kopskats un kuplākas ziedlapiņas... varbūt Tu mēģināji, kas no tā iznāk?

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par jūsu blogu, iedvesmojos un uzdrīkstējos arī pati uzadīt volānšalītes, sanāca nu tā!!! :)

    Bet jūsu koplektiņš ir ļoti skaists!

    AtbildētDzēst
  3. Burvīga brošiņa! Šallītes dzija ļoti skaista! Man patīk :).

    AtbildētDzēst
  4. Tā broša gan ir dikten laba, smuka pēc vella, kā vecomiņas saka...

    AtbildētDzēst
  5. Paldies, meitenes! :)

    Inese, es arī sākumā apsvēru domu - plest volāndzijas lapiņas vairāk vaļā - bet īsti nesanāk, jo tā dzija jau pārāk plata, ja drusku papleš - man nepatika kā izskatījās, tāpēc izvēlējos atstāt šitā. Dzīvē pat labāk tā broša izskatījās kā bildē.

    AtbildētDzēst