piektdiena, 2014. gada 14. marts

Avokado + laims jeb raw kūka


Pavasaris + kūkas nav saderīga kombinācija, bet pavasaris + raw kūka ir pat ļoti. Ļoti viegli, ļoti svaigi un ļoti veselīgi. 

Svaigēdāju saldumi man vienmēr garšojuši, bet līdz šim tos biju ēdusi tikai raw kafejnīcās. Tomēr pēc šīs kūkas pavisam noteikti jūtu, ka tieši raw saldumu un varbūt ne tikai saldumu receptes pavasarī ienāks mūsmājās. 

Lielākais atklājums ir kūkas svaigā garša un tas, ka tā nav nospiedoši taukaina vai vnk nospiedoši pēc avokado, kā varētu iedomāties. Tāpēc noteikti iesaku pamēģināt. :)
Recepte apvienojums no šīs un šīs + mani papildinājumi.

Vajadzēs:

Pamatnei:
1) 180g dateles
2) 150g mandeles
3) 150g indijas rieksti
4) 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas

Pildījums:
1) 4 gatavi avokado
2) 1 vaniļas pāksts
3) 1 laims (sula un rīvēta miziņa)
4) 6 tējkarotes medus (variējams daudzums atkarībā no tā cik saldu gribas)
5) 3 tējkarotes kokosriekstu eļļas

Mērce:
1) avenes + cukurs pēc garšas

Visas pamatnes sastāvdaļas sablenderē ar S asmeņa blenderi. Sanāks nedaudz lipīga un ļoti garšīga masa, kuru tā vien varētu apēst arī tādu kāda ir. 


Tālāk liku masu kūkas formā un mazliet nostāvēties saldētavā, kamēr gatavoju pildījumu. 


Tikmēr sablenderē avokado, vaniļu, medu un laimu (sulu un norīvētu miziņu) + pēc garšas saldumam piejauc medu. 


Sanāks koša zaļa masa. 


Tālāk masu liek kūkas pamatnītē un saldētavā. Es darīju tā, ka 4h noturēju saldētavā un apmēram 2h pirms ēšanas ledusskapī. Sagriezta gabaliņos bija saturīga un pildījuma daļa turējās kopā.


Klāt ēdu ar svaigu aveņu mērci (no saldētavas krājumiem). 

Ir ļoooti garšīgi :) un lielākais pārsteigums - pavisam vieglā sajūta pēc ēšanas. Garšo arī medus neēdājiem (starpcitu nav sagaršojams).


Kādas ir jūsu iecienītākās svaigēdāju receptes?

10 comments:

  1. Jā, manā blogā arī ir dažas ''svaigās'' receptes un katra no tām ir mana mīļākā recepte :D
    Paldies par šo, izskatās ļoti kārdinoša!

    AtbildētDzēst
  2. O, izskatās interesanti. Būs jāpamēģina. :)

    AtbildētDzēst
  3. Kuka tiesam atra un loti garda. Es vel liku klat mazliet agara, lai virsma butu stingraka.
    + iesacejiem japieliek klat jauns blenderis ;)

    AtbildētDzēst
  4. Šis ir kaut kas, ko jau kādu laiku vēlos pamēģināt. Varu tikai iedomāties cik krēmīgs ir pildījums, pateicoties avokado. ahh..

    Brigita,
    http://www.lostinpattern.com

    AtbildētDzēst
  5. kāds diametrs formas pamatnei?

    AtbildētDzēst
  6. Andra,
    pamēģināju - sanāca ļoti laba. Izgreznoju ar mellenēm un ābeļziediem, visi noelsās, kūku ieraugot :) Paldies par recepti!
    Marija

    AtbildētDzēst
  7. supergarda un laba- viena no mūsu ģimenes iemīļotākajām! :)

    AtbildētDzēst
  8. Es medus vietā lieku agaves sīrupu- tas tā- tiem, kas medu neēd ;)

    AtbildētDzēst
  9. Vai kāds var pateikt, vai kokoeriekstu ēļļu, kas ir cietā stāvoklī Jūs kausējat?

    AtbildētDzēst
  10. Ļoti kārdinoši, būs jāpamēģina - ievietoju savā recepšu sarakstā. Paldies.

    AtbildētDzēst