sestdiena, 2013. gada 2. februāris

Pusdienās siers

 

Man garšo siers, turklāt jo vairāk & interesantāks, jo labāk. Ja vēl pievieno vīnu - pavisam izcili. Tāpēc bloga Luste gatavot un luste ēst! ideja par siera groziņiem likās kā saldais ēdiens gan acīm, gan garšas kārpiņām.

Darīju gandrīz visu pēc receptes. Man bija 300g siera uz 3 tējkarotēm kartupeļu cietes. Šis laikam ir iemesls kāpēc man likās, ka izceptais siers nav tik padevīgs attiecībā uz salocīšanu, kā varētu domāt pēc bloga bildēm. Ja cepšu vēlreiz – likšu mazāk cieti. 

Izcept ir vienkārši, bet salocīt nemaz vairs tik vienkārši, jo pankūkai līdzīgais siers ir traki karsts un nepavisam negribas cieši saspiest ar plikām rokām. Savukārt, ja ļauj atdzist, tad vairs nelokās un salūzt – te gan, kā jau teicu, iemesls varētu būt apmēram 1 liekā tējkarote kartupeļu cietes. 
 
Tā kā īpašu karstumizturīgo cimdu man nav, tad beigās mans risinājums bija ātri locīt ar papīra dvieli un likt uz balkona dzesēties, jo vnk stāvot virtuvē dzisa pārāk lēni. 



Secinājums - ir garšīgi. Pat ļoti. Tik pat ļoti ir arī sātīgi.  

Lai gan manējie groziņi man pašai nemaz tik lieli ar nelikās un biju iedomājusies, ka nu tik ēdīšu.. apēdot divus jutos ļoti pārēdusies. 


Iekšā man bija gatavie salāti no veikala. Salātu daudzums nebija liels un vnk no šķīvja ēdot, noteikti apēstu vairāk, līdz ar to lielo sāta sajūtu dod siers. No vienas puses jau tikai loģiski, jo diezin vai kāds tā uzreiz ņem un vienā rāvienā apēd apmēram 100 un vairāk grami siera. 

Tāpat sākotnēji domāju, ka divi groziņi viens otrā izskatās smukāk nekā tikai viens, ēdot divi it nemaz neprasījās, jo tiešām bija ļoti sātīgi. 

Ja cepšu vēlreiz tādus, laikam mēģināšu ar kādu vēl mazāku glāzi, piemēram šņabja, lai sanāk tāda viena kumosa uzkodiņa.  

1 komentārs: