svētdiena, 2013. gada 22. septembris

Jogurta kūka

Jogurta kūka - ātra, vienkārša, necepta. Un garšīga!

Tas, ka garšīga ir mans personīgais atklājums, jo nekad nebiju tādu pamēģinājusi uztaisīt mājās. Par veikala kūkām vienmēr raucu degunu un kopumā man jogurta kūkas vienmēr garšoja pēc saželināta jogurta, ko kāds vienkārši mēģina saukt par kūku.
Bet taisīt pašam ir savādāk. Un rezultātā kūka pat garšo pēc kūkas.

Vajadzēs:
1) 1 paciņa Selgas cepumu
2) 1/2 paciņa sviesta
3) 200ml saldais krējums
4) 700g jogurta (šis daudzums variējams pēc ieskatiem - derēs gan vairāk, gan mazāk)
5) 1 paciņa želatīna
6) 2 persiki vai nektarīni
7) 200g zemenes vai jeb kādi citi augļi un ogas pēc ieskatiem
8) šokolāde, augļi dekoram

Cepumus sasmalcina. Sviestu izkausē un sajauc ar sadrupinātajiem cepumiem. Visu kārtīgi samaisa un liek kūkas formā, veidojot kūkas apakšiņu. Lai kūkas apakšiņa ir saturīga, cepumu masu no sākuma saspiežu ar roku, pēc tam ar glāzi vai kādu citu priekšmetu, kam gluda apakšējā mala.
Sajauc želatīnu ar ūdeni un astāj uzbriest. Tikmēr saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, sagriež augļus.
Pa šo laiku želatīns jau noteikti ir uzbriedis un to izkausē ūdens peldē. Tad visbeidzot visas sastāvdaļas - jogurts, saldais krējums, augļi un želatīns samaisa kopā, liek kūkas formā un formu tālāk ledusskapī.


Būs gatava ēšanai jau apmēram pēc 2h. 


P.S.Un kāda ir Jūsu jogurta kūkas recepte?

1 komentārs:

  1. Cik daudz zelantinam jāpievieno ūdens?! Kādu paciņas tilpumu izvēlējāties?!

    AtbildētDzēst