sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Brīvdienu pusdienas jeb kartupeļu gnoči ar siera mērci


Brīvdienas ir tā lieliskā iespēja pagulēt mazliet ilgāk, ēst mazliet nesteidzīgāk vai vienkārši justies mazliet priecīgāk! :) :) :)

Kartupeļu gnoči ar siera mērci, man liekas, ir tāds īstens brīvdienu ēdiens.. lai gan tā pagatavošana ir pat ļoti ātra, tik un tā man tas asociējas tieši ar brīvdienām.

Jautāsiet kas ir kartupeļu gnoči? - mazas klimpiņas, kas veikalā visbiežāk ir tajos pašos plauktos, kur makaroni, bet nav tomēr makaroni - uz manas iepakojuma kastītes, pie sastāva bija rakstīts 80% kartupeļu.


Noteikti tādas var pagatavot arī pats, bet neesmu nekad mēģinājusi, tomēr ja Jums kādam ir recepte - ļoti priecāšos uzzināt :)

Vajadzēs:
1) 1 iepakojums kartupeļu gnoči

Mērcei:
2) 200ml saldais krējums
3) 100ml līdz 200ml piens (daudzums variējams pēc vēlmes un vajadzības, jo vairāk piena, jo mazāk trekns)
4) apm 200g labi kūstošs siers (daudzums variējams pēc vēlmes un vajadzības)
5) rīvēts muskatrieksts
6) sāls
7) nepilna ēdamkarote miltu (var arī nelikt)

Ar receptē norādīto izejvielu daudzumu sanāk pusdienas 2 līdz 3 personām + mērce vēl paliek pāri.

Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens ir verdošs, liek iekšā gnočus. Kad redzams, ka gnoči sāk vārīties, tad pievieno sāli. Kad visi ir uzpeldējuši augšā - nozīmē, ka ir gatavs. Kopējais vārīšanas laiks ir apmēram 3min.

Kamēr gnoči mazliet padziest - taisam mērci.  Pienu kopā ar saldo krējumu uzsilda, pievieno muskatriekstu un sāli pēc garšas. Kad redzams, ka piens jau gandrīz vārās - ber iekšā sarīvētu sieru un mazas uguns turpinot karsēt maisa, līdz siers ir izkusis un viss viendabīgi samaisījies.
Ja nav ļoti daudz siera vai gribas mērci mazliet biezāku - var pievienot nedaudz miltus. Savukārt, ja liekas, ka nav vienmērīgi izmaisījies (ir citi sieri, kas tā jocīgi kūst), tad mērci var  dabūt viendabīgu mazdrusciņ saputojot vai sablenderējot.

Tas arī viss - nesteidzīgās (bet ļoti ātri pagatavojamās) brīvdienu pusdienas ir gatavas! :)

Lai Jums nesteidzīgas brīvdienas!

16 comments: