sestdiena, 2011. gada 17. septembris

Brokastu karstmaizes


Brokastu karstmaizes = Mmm.. :) 

Manuprāt, tās ir tik ļoti piederīgas ne tikai laiskiem brīvdienu rītiem, bet arī ikdienas brokastīm, turklāt, kur ir teikts, ka tās ir paredzētas tikai brokastīm, jo pavisam noteikti der arī kā ātrās vakariņas.

Šī recepte nav mans izgudrojums, bet aizgūta no viena paziņas. Tā vai citādi šādu maizīšu sastāvdaļas vairumā gadījumu ir līdzīgas, tomēr šādā kombinācijā jeb drīzāk formā līdz šim nebiju mēģinājusi.

Vajadzēs:
1) tostermaize
2) desa vai cīsiņi, vai gaļa (manā variantā cīsiņi)
3) siers
4) kečups vai tomātu mērce

Sieru sarīvē, cīsiņus sīki sagriež (vai arī sarīvē) un visu sajauc kopā ar tomātu mērci. Izejvielu daudzums variējams pēc individuāli garšas un ēdāju skaita.


Tālāk jau pavisam vienkārši - ņemam pannu, ieklājam folliju, liekam maizītes uz pannas un uz maizītēm kārtojam tikko sajaukto masu. Mums mazdruciņ pietrūka, tāpēc lai nevajadzētu vēlreiz griezt & rīvēt, viena maizīte ir drusku savādākā komplektācijā :)


Cepj cepeškrāsnī, vidējos grādos, max kādas 7min, bet labāk vienkārši pavaktēt - kad siers ir izkusis un maize palikusi kraukšķīga, tas nozīmē, ka ir gatavs :)


Sanāca ļoooti garšīgas :) Kopējais pagatavošanas laiks apmēram 15 līdz 20min.

Labu apetīti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru