svētdiena, 2011. gada 13. novembris

Neceptā siera kūka


Ziemassvētku sajūta, kas aizsākās ar Ilzes dāvanas saņemšanu pirmdienā, turpinājās arī vēlāk, jo tieši šonedēļ pie manis atceļoja kūku forma no Norvēģijas. Paldies manam brālēnam par šādu foršu dzimšanas dāvanu un Dacītei, kas palīdzēja tai atceļojot līdz Latvijai. :) 

Kūku formu man gribējās jau ļooooti, ļoooti sen, tomēr visu laiku atradu argumentus (galvenokārt no sērijas - diez vai man nāks par labu bieža kūku ēšana) kāpēc nepirkt. Šo formu noskatīju, kad biju Norvēģijā, bet tomēr joprojām nenopirku. Bet nu tas ir noticis - man beidzot ir sava kūku forma. :) Turklāt ar 2 mainām apakšām un iespēju cept arī kēksus.  Kūku sezonu mūsmājas pavisam noteikti var pasludināt pa atklātu! :)


Ja ir forma, tad tā, protams, jāliek lietā! :) Sāku ar necepto siera kūku. Siera kūkas gan ceptas, gan neceptas jau sen bija mana "kādreiz varētu uztaisīt" topa augšgalā.

Meklējot recepti biju pārsteigta, cik daudz variāciju. Beigās savienoju 3 receptes kopā (no katras pa druskai) un uztaisīju savu super ātro un, manuprāt, vienkāršo variantu. Sanāca garšīgi. :) 

Vajadzēs: 
1) 2 paciņas Kāruma svaigā siera
2) apmēram 2/3 paciņa sviesta
3) 200ml saldais krējums + cukurs pēc garšas
4) 1,5 paciņas Selgas cepumi
5) 1 bundža persiku pusītes
6) 2 paciņas želatīns + ūdens

Sāku ar cepumu sablenderēšanu smalkās drupačās un sviesta izkausēšanu, līdz tas paliek šķidrs. Tad jaucu abus kopā, kārtīgi izmīcīju/ izmaisīju ar rokām, lai visi cepumi ir sasūkušies un nav sausi. Iegūto masu liku kūkas formā un ar glāzi nedaudz pieblietēju, lai kūkas apakša ir stingra un nav irdena. 

Tālāk kūkas masa. Saldo krējumu saputoju ar cukuru. Cukuru liku pēc garšas, lai nebūtu pārāk salds. Kad putukrējums saputots, sajaucu to kopā ar svaigo sieru + iekšā gabaliņos sagriezti persiki. Izvēlējos persikus, jo nekādu saldēto ogu nebija pa rokai, bet domājot par vasaru - iztēlojos cik garda būtu šāda kūka ar ķiršiem vai zemenēm. Visbeidzot pievienoju uzbriedinātu želatīnu. Ņēmu 2 paciņas un saželēja super ātri, tāpēc pieļauju, ka var iztikt arī ar 1 paciņu.

Tas arī viss - kūka gatava! :) Ēdu kopā ar vaniļas mērci, kuru gatavoju kā šajā receptē izstāstīts, vienīgi izmantoju parasto pienu un vaniļas cukura vietā vaniļas pāksti.

Kādas ir manas atziņas? Šī ir ļoti vienkārša un ļoti ātra kūka. Nezinu vai ideālā, bet pavisam noteikti - bija garšīga un nelikās arī pārāk salda. Un vēl - laikam labāk gatavojama kādā stikla vai cita materiāla traukā, jo apakša bija gana cieta, tāpēc jau pamanījos ieskrāpēt ar nazi formas apakšu. 


Nākamā manā plānā ir ceptā siera kūka, vienīgi jāatrod vēl recepte, tāpēc priecāšos, ja pastāstīsiet - kādas ir Jūsu ideālās siera kūkas receptes?

6 komentāri:

  1. Izskatās ļoti profesionāli un garšīgi!

    AtbildētDzēst
  2. Lieliski. Vienmēr, lasot receptes tortēm, kaut kur sirdsapziņa vaimanā pie vārdiem "2/3 paciņas sviesta, litru litri putukrējuma, kilogrami cukura, un vēl selgas cepumi"... Nu, tāpēc jau tā ir torte, lai nomāktu sirdsapziņu. :D
    Ļoti skaista forma, tās sirsniņas mani uzrunā.

    AtbildētDzēst
  3. Jauka un ļoti noderīga Tev dāvana! Tās sirsniņas nu ļoti...:))))
    Kūka kārdinoša izskatās! :)))))

    AtbildētDzēst
  4. Veiksmīgā kārtā arī es tiku pie gabaliņa no šīs kūkas. Garšoja patiesi labi! :))

    AtbildētDzēst
  5. Un pēc cik ilga laika kūku var ēst? :)

    AtbildētDzēst
  6. Evija - es ēdu apmēram pēc 12h, bet tā kā masa saželēja acīmredzami ātri, pieļauju, ka var ēst arī pēc kādām 2h. Man pašai gan vislabāk garšo vēl pēc 1 dienas - tad likas, ka cepumi un siera masa visvairāk savstarpēji savilkušies :)

    AtbildētDzēst