pirmdiena, 2011. gada 21. novembris

Sakārtot mežģīnes jeb kā tikt galā ar haosu?


Vasaras garumā dažādās izpārdošanās iepirku mežģīnes. Jāsaka gan, ka bez kāda uzreiz pavisam konkrēti realizējama mērķa, bet ar domu, ka noteikti noderēs, jo nevar nepirkt, ja maksā tikai Ls0,01 vai Ls0,03 metrā, vēl vairāk - tāpēc jāpērk daudz jeb vismaz 15 metri un vairāk. :) 

Tā kā konkrēta mērķa nebija, tad mežģīnes veiksmīgi iegūla plauktā. Kāds metrs gan noteikti ir izlietojies, tomēr vairāk par visu - dažādu ideju plānošanas un aptuvenas iemēģināšanas rezultātā, nesen, kad tiešām vajadzēja balto mežģīni, konstatēju, ka visas satinušās tik lielā mudžeklī, ka galu var atrast tikai ar pailgu meklēšanu. :D 


Tas pielika punktu, lai secinātu, ka ir pienācis tiešām pēdējais laiks, lai ieviestu kārtību.

Tā kā atsevišķa un tikai man domāta rokdarbu istaba jeb darbistaba man pagaidām ir sapnis, tad visiem maniem rokdarbu materiāliem man ir atvēlēts paliels skapis ar vairākiem plauktiem, kuros daudz kas glabājas dažādās kastes vai maisiņos. Tās lietas, kas maisiņos, gan vairumā gadījumu ir diezgan līdzīgā haosa stāvoklī kā mežģīnes. :) 

Sākumā apsvēru domu nopirkt pacietu kartonu un tad uz tā satīt mežģīnes līdzīgi kā dažos audumu veikalos, bet tad, iedvesmojieties no Aijas un Irēnas, kuras arvien atrod visādus interesantus veidus kā reciklēt materiālus, izdomāju ka varu netērēt nemaz un satīt mežģīnes uz tualetes papīra kartona rullīšiem. 


Lai pēcāk satītās mežģīnes aizņemtu mazāk vietas, rullīšus saplacināju. Sāku gan, protams, ar mežģīņu atpīšanu jeb sašķirošanu.


Viena noskatīta filma un haoss pievarēts


Lai viss no jauna neatgriežas super mudžeklī + ērti pārskatāms = izsecināju, ka vislabāk būs uzglabāt kastē.


Un kā Jūs uzglabājat savus rokdarbu materiālus? 

Manam plauktam, kurā glabāju visus savus krājumus pavisam noteikti šobrīd prasās pēc nopietnas sakārtošanas, tomēr ņemot vērā ierobežoto vietas apjomu, lai kā kārtotu agri vai vēlu līdz šim esmu atgriezusies haosa sākuma stāvoklī. :)

5 komentāri:

  1. Radošais haoss, diemžēl, ir tāda lieta, kas mēdz atgriezties un ne vienu reizi vien, kārto kā gribi, bet tas ciemiņš ir atkal klāt :)))

    AtbildētDzēst
  2. Oi, piekrītu Inesei! Ļoti precīzi pateikts.
    Man ir rokdarbu istaba, cenšos pēc darbošanās visu salikt atpakaļ savās vietās, tas nedaudz palīdz. Piemēram, man viens "sāpju bērns" bija šujamdiegu spolītes, gadiem, nē, gadu desmitiem, nekādīgi nevarēju atrast labāko veidu, kā tos sakārtot tā, lai vienmēr būtu ērti. Nu esmu atradusi tādu variantu, kas man ir jau kopš pavasara un esmu tiiiiik apmierināta. Būs jāsaņemas, jāsafotografē un jāatrāda. :)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies tev par ideju mežģīņu sakārtošanā. Izrādās, viss var būt tik vienkārši! :)

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par viedokļiem, meitenes! Būs vien man jāpieņem, ka radošs haoss ir neapņemama radošuma sastāvdaļa. Hela - gaidīšu Tavas bildes un ko esi izdomājusi ar diegu spolītēm, jo tās man arī ļoti prasās pēc sakārtošanas. :)

    AtbildētDzēst
  5. Es ar ļoti sapņoju par rokdarbu istabu vai vismaz istabas stūri, kur varētu gan īstenot idejas, gan noglabāt visu tām nepieciešamo. Bet gan jau kādreiz man tāds būs, bet tagad cenšos pieņemt, ka šobrīd dzīvoklī ir viens milzīgs radošais haoss, jo vienlaicīgi tiek gatavotas vairākas Ziemassvētku dāvanas no dažādiem materiāliem.

    AtbildētDzēst