otrdiena, 2012. gada 6. marts

Kulinārā nedēļa: siera kūka un laša pīrāgs


Ceptā siera kūka jau sen mani vilināja, tomēr visu laiku kaut kā doma atlikās, līdz beidzot cepu siera kūku uz savu vārda dienu. Sākumā domāju par Ņujorkas siera kūku, tomēr beigās izšķiros par labu vienkāršākai receptei - tas ar domu, ja nesanāks, tad nebūs tik liela bēda. :)

Cepu pēc šīs receptes. Recepte vienkārša un saprotama, tomēr cepumu un sviesta proporcijā ir ļoti būtiska kļūda, jo pat pieliekot par 20g mazāk sviesta un 1,5x vairāk cepumu, cepot tik nenormāli tecēja sviests, ka zilos dūmos bija ne tikai viss dzīvoklis, bet arī kāpņutelpa. Savukārt pati kūka, neskatoties uz ķibeli ar dūmiem, man likās garšīga. Īstie siera kūku eksperti gan teica, ka kūkai vajadzētu būt nedaudz gaisīgākai.

Galvenā atziņa man pašai - no siera kūkas cepšanas nepavisam nav jābaidās, tāpēc noteikti cepšu vēl, vienīgi pēc citas receptes.

Pa nedēļas vidu savukārt cepu laša pīrāgu - kūku. 

Recepte no šejienes. Darīju visu kā receptē minēts, vienīgi kūpināto lasi aizstājot ar svaigu lasi, kā arī iztiekot bez dillēm.

Ak, jē.. cik gardi sanāca! :) Gan silts, gan jau atdzisis garšoja tiešām fantastiski. Šī patiesi ir recepte, ko noteikti iesaku izmēģināt arī citiem. 


Un kādi Jums jauni recepšu atklājumi?

1 komentārs:

  1. Ņam, ņam. Esmu anonīmā sierakūkholiķe. :D Garšo gan ceptās, gan svaigās. Pēdējā laikā daudz esmu eksperimentējusi ar viņām, un galvenais, ka pagatavošana neaizņem pārāk daudz laika. :)

    AtbildētDzēst