pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Acu maska - ideja dāvanai un labam miegam

Manuprāt, acu maska ir ne tikai laba & ātri realizējama ideja dāvanai, bet  nereti arī neatņemams elements, lai labi izgulētos :) 


Bildēs redzamās acu maskas aizceļoja pie māsas draudzenēm, kuras kopā svinēja savas dzimšanas dienas - tad nu abām līdzīgas dāvanas.

Šeit vēl pirmspabeigšanas stadijā, bez kristāliņiem.


Esmu uzšuvusi vairāk kā šīs divas, bildēs redzamās, un nonākusi pie visnotaļ vairākām atziņām:
   1) maskas polsterējumam jeb mīkstumam vienlīdz labi izmantojams gan flīss, gan sintapons, gan filcs. Ar pēdējo maska sanāk stingrāka un saturīgāka, savukārt ar pirmo jārēķinās, ka stipri gludinot ar gludekli, maska var saplakt - zaudēt pufīgumu.
   2) vērts vismaz 2x pārbaudīt vai gumija ir ielikta precīzi vidū, jo savādāk var sanāk, ka viss ir sašūts un tad beigās konstatēt, ka gumija ir šķība :D (ko tur liegties - man tā ir bijis).
   3) slīpā diega lentītes mēdz būt no ļooooti daudzu tipu materiāliem.. un daļa no tiem ir tādi, ka lentītes apšūšana ir dubultā problemātiska, ja materiāls ir pārāk slidens.
   4) lentīti vēlams ņemt ar rezervi un galējo izmēru nogriezt tikai pašās beigās, jo pat ja pietrūks tikai 2mm - viss skats sabojāts un lentīte beigās nestāvēs smuki.

Drīzumā grasos atkal šūt šādu līdzīgu masku dāvanai - tad ielikšu pamācību soli pa solim.

Varbūt Jūs arī kāda šādas acu maskas šujat? Priecātos uzzināt par atziņām un ieteikumiem :)

2 komentāri:

  1. Ļoti jaukas un rūpīgi taisītas! :) Vienreiz gribēju draudzenei dzimšanas dienā šūt, bet tad kaut kā nobijos, ka nesanāks un izrotāju dvieli ar zīda rozēm un klāt vēl pakaramo uztaisīju :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, Aija :)
    Atceros Tavu skaisto dvieli :)
    Iesaku pamēģināt arī acu masku - nav sarežģīti. Piegrieztni var uzzīmēt pats, apvilkt kādu jau esošo vai no Burdas.. man ir no Burdas.. ja nemaldos bija kādā no pagājušā gada beigu nr.

    AtbildētDzēst