trešdiena, 2012. gada 18. janvāris

Un sazied puķes!


To, ka bloglandijas idejas ir lipīgas & kaut kur ceļo gaisā, tāpat kā ir kaut kāds maģisks kontakts, pārliecinos arvien biežāk.. :) Svētdien, kad atbraucu no laukiem un atvēru savu e-pastu - mani tur sagaidīja super priecīga ziņa  - Madaras jeb Puķuzirņa blogjubilejas dāvana ceļos pie manis! :) :)

Stāstot par sniegu un brīvdienām vēl nepaguvu izstāstīt, ka brīvdienas pagāja ne tikai uz sniega viļņa, bet arī taisot puķes. Bet kamēr vēl grasījos tikai bildes salikt datorā, liels bija mans smaids šodien ieraugot, ka šīs pašas puķes taisījusi arī Madara. Un ja Madara ir iedvesmojusies no Ineses (kas man nez kāpēc bija paskrējis garām), tad es savukārt šīs puķes pirmo reiz tā īsti samanīju tieši pie Madaras, kad viņa stāstīja par Liepāju un jauko tanti pie kuras paliek. Tāds lūk man garš ievads! :)

Bet atgriežoties pie manas puķu pļavas - viss sākās neplānoti - aizbraucu uz laukiem, kur mājās savukārt uzradusies šī puķu taisāmā ierīce. :) Pēc īsas apmācības lieliskas skolotājas pavadībā un vienas gatavas puķes, no tiesas kritu azartā, līdz rezultātā sestdienas vakarā bija uztapušas veselas desmit puķes. :) 


Saliekot pa krāsām, sanāk tādi neplānoti vairāki komplekti. 
Rozīgi - lillīgā sērija:


Sarkani - dzeltenās:


Pļavas jeb zaļi - dzeltenās puķes:


Un šīs man liekas tādas iekš "ziemas tēmas":


Un te visas kopā:

Nevaru neparādīt arī savu asistentu :)


Kurš pēc kārtīga miega visnotaļ noteikti gribēja arī līdzdarboties :) 

Lai gan neesmu nekāda lielā brošu nēsātāja, šo puķu taisīšana man tik ļoti iepatikās, ka tagad gribu tādu puķu taisāmo uzparikti arī sev. Pameklējot variantus internetā, kā arī redzot Ineses un Madaras ierīces, man tagad vienīgi jautājums - kāds diez labāk - koka vai plastmasas? Plastmasas pluss, man liekas, ka tapiņas  ir maināmas, koka savukārt ka tās ir stabilas un nekas nekustas. 

Kāda ir Jūsu pieredze ar šādu puķu tapošanu? :)

8 komentāri:

  1. es ar nemacēšu teikt kāds aparāts labāk jo es strādāju ar paštaisītu, koka ripa un metāla stienīši, kas izņemas, kad puķe gatava.
    Stacionārs domāju ir grūtāks, vai puķi viegli noņemt?
    bet puķes Tev skaistas sanākušas. tiešām, tādas efektīvas, ar odziņu. Var uzreiz pamanīt pat ka savs rokraksts parādījies. mēģināšu es arī ar efekdziju kopā.
    un nau jau puķes visas kā brošas jānēsā. man daudzas aizgāja dekorācijās. pie burciņu aptamborēšanas, kā paplidus dekorācija. tāpat takš var iesaiņotu dāvanu izpuķot, un aplaimot dāvinātāju, lai pēc tam izmanto kādā piespraudē, vai matu rotā. var pat spilvenu veidot un pušķot dekoratīvu. idejas ir daudz kur :)))

    AtbildētDzēst
  2. Man ir plastmasas, pāris gadus atpakaļ nopirku Siguldā pa Ls 7. Tad ar uzreiz saslimu ar puķu taisīšanu. Tagad man tas puķu taisāmais kaut kur kastēs atrodas, līdz reizei, kad uzradīsies iedvesma uz to.

    Tev gan skaists puķu dārzs sanācis.

    AtbildētDzēst
  3. par to, kas labāks, neviens nevar ieteikt, jo katram savs viedoklis - man ir plastmasas, tā plusi: gluds, dzija nekur neķeras; noņemamie puļķi, tātad var variēt dažādos variantos un netraucē nevajadzīgie puļķi... Bet ja būtu pieejams koka, noteikti darbotos ar to un liktos, ka viss ir OK
    Par pielietojumu tā ir, ka ne tikai brošām tos izmanto - es te: http://pieineses.blogspot.com/2010/10/mezginu-ziedi-iii.html mēģināju salikt dažādas idejas, kā tās puķes iestrādā apģērbos, izmanto dekoros. Tie spilventiņi man vēl joprojām ir vēlamo darbiņu sarakstā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Burvīgas puķites! pat sagribējās tādu nodarbību, kur kāda čakla meitene to iemācītu citiem, arī man :) Asistents vispār lielisks
      rakstu , rakstu šo komentāru, kaut kā ķeras...:)

      Dzēst
  4. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  5. mani arī saintrigēja puķu taisīšana! pat atradu internetveikalu, kur var pasūtīt.
    tiesām smukas puķites - īpaši pļavas!

    AtbildētDzēst
  6. Madara, Aggie, Inese - paldies par ieteikumiem :) Jā, tur, protams, ne tikai brošās tās puķes izmantojamas :) Kamēr taisīju savu puķu pļavu man simts un viena ideja saradās, kur tās puķes varētu izmantot. Kad tikšu pie šāda taisāmā sev, pirmais, ko man gribētos ir uzšūt spilvenu un tad to izrotāt ar šādām puķītēm (nu kaut kas drusku līdzīgs kā Ineses linkā).
    Laikam tad sliecos domāt, ka plastmasas varbūt ir labāks, ja reiz nekas nekur neķeras un viegli taisīt, jo no koka es kādas divas pamatīgas skabargas dabūju tapšanas procesā.

    Irēna - ir ļoti vienkārši taisīt :) Un bez asistenta, protams, ka neiztikt :)

    Mouselle - jā, es ar vienu veikaliņu atradu, kur var nopirkt.. :)

    AtbildētDzēst
  7. Ļoti skaistas puķes - visvairāk man patīk zaļās un rozīgi violetās :))!
    Es ar tādu uzparikti gribu, jo nu jau esmu no Tevis, Madaras un Ineses tik daudz iedvesmas sasmēlusies, ka tā gandrīz kāpj pāri malām :).

    AtbildētDzēst