trešdiena, 2012. gada 4. janvāris

Kolka Cool Splendid Palace


Ko darīt, kad visas t.s. normālās filmas kino jau ir redzētas? Meklēt plašāk.. manā gadījumā tas nozīmēja palūkoties ārpus tā ko rāda Cinamon un Multiko. 

Jā, lai kā tas neskanētu & kādam neliktos – esmu tajā kino grupā, ko laikam var nosaukt par lielveikalu kino apmeklētājiem, jo abos iepriekš minētajos ir ērti piebraukt, ērti nolikt auto.. līdz ar to esmu arī pie tiem, kas skatās standarta vispopulārākās filmas, vairumā gadījumu arī neko daudz nepētu un neiedziļinos šajās filmās.. tāpat arī nevaru iedomāties kino bez popkorna un colas. 

Nu tā tas bija līdz šim.. :) jo Jauna gada pirmo darba dienu sāku ar gājienu uz Kino Rīga jeb Splendid Palace. 

Foto no: citariga.lv
Kas mani tur pārsteidza?

1) Vai zinājāt, ka tur 1dienās un 2dienās nākot 2vatā ir ļooti draudzīgas biļešu cenas jeb Ls 1,50 uz jebkuru filmu? Man tas bija liels pārsteigums. Turklāt tur rāda ne tikai mākslas filmas, bet arī populārās jeb t.s. masu kino filmas, piemēram, Šerloks Holmss: ēnu spēle. 
2) Tur filmas sākas tiešām laikā un pirms pašas filmas nav jānoskatās nez cik minūšu garas reklāmas. Un arī apmeklētāji tur ierodas laikā vai ja atnāk vēlāk - tas kaut kā paliek nemanīts pārējiem. Turklāt visbeidzot liekas, ka ir pavisam savādāki  nekā veikalu kinoteātros.
3) Arī tur ir kur novietot mašīnu, jo pie Saktas puķu tirdziņa vakaros nepavisam nav milzu rindas un vispār pēc 20.00 jau var likti gandrīz visur neko nemaksājot
4) Tur nepārdod un līdz ar to neviens  neēd popkornu, ir kluss.. un pat negribas neko ēst.. :) Vai ja kāds kaut ko ēd, tad tās ir līdzpaņemtas konfektes.  

Un tieši tur – Splendid Palace es biju uz filmu Kolka Cool

 Foto no: kinoafisa.lv

Filma uz ekrāniem gan ir skatāma jau kādu laiku un, iespējams, ka daudzi jau esat redzējuši un neko jaunu neizstāstīšu.., bet tiem, kas vēl nav bijuši – nu tiešām, tiešām varu ieteikt aiziet, jo viss sižets un vispār filmas būtība - kā tā ir uzfilmēta, salikta un pasniegta ir tiešām interesanti. 
Tāpat sen neatceros, kad būtu kādas filmas laikā tik daudz reižu smējusies. Filmas pamatā ir stāsts par nosacīti jauniešiem, kuri dzīvo laukos, par attiecībām, mīlestību un naudu. Atmetot krietnu daļu pārspīlējuma stāsts savā būtība ir tik patiess, ka vismaz reizes trīs savilku paralēles ar man zināmajiem laukiem un tur ikdienā dzīvojošajiem cilvēkiem. 

Maziņš kadriņš ieskatam:
 
Patiešām vislielākie komplimenti no manas puses filmas veidotājiem!  :)

Un kur Jūs ejat uz kino jeb pie kāda tipa kino apmeklētājiem varat sevi pieskaitīt?

6 komentāri:

  1. Man arī ļoti patīk šis kino teātris. Pēdējā bija filma "Dancis pa trim", kuru apmeklēju kopā ar māsām. Par filmu cits stāsts, jo tā nebiju smējusies jau sen :D

    AtbildētDzēst
  2. es uz šo filmu jau sen gaidu, kad varēšu aplūrēt. jo pati dienesta nepieciešamības pēc Kolkā padienēju krietnu laiKu. un tas gals man palicis īpaši mīļš. gribas redzēt un varbūt pat saskatīt pazīstamas vietas. un redzēt kur - man nav lielas izvēles - Ventspils kino RIO.
    kad būs mēģināšu noteikti tikt. :D

    AtbildētDzēst
  3. Drausmīgi pārdēvēt kino Rīga par Splendid palace. :(

    AtbildētDzēst
  4. Inguna - jā, es ar sen tā nebiju smējusies.. manas līdzpaņemtās končas palika neapēstas.

    Madara - noteikti, noteikti aizej. Nākamajā dienā pēc filmas tieši meklēju - cik tur liels sakars tam visam ar Kolku.. lasīju, ka neesot gluži domāta reālā vieta Kolka, bet Kurzeme kopumā.. Bet noteikti, ja Kolku pārzina, iespējams, kādas pazīstamas vietas saskatīt.

    Dace - man ar sākumā likās, kādā jēgā tāds nosaukums, kuru 1x sakot teju vai mēli var izmežģīt.. bet kaut kur lasīju (vairs gan neatceros kur), ka tas esot īstais vēsturiskais tā kinoteātra nosaukums un pie Kino Rīga tika tikai padomju laikos.. tad nu tāpēc tagad Splendid Palace.

    AtbildētDzēst
  5. Tiešām ir vērts noskatīties šo filmu!

    AtbildētDzēst