ceturtdiena, 2012. gada 5. aprīlis

Zaļās vakariņas


Esmu novērojusi, ka reizēm, kad liekas, ka "ledusskapī nekā prātīga nav", bet uz veikalu iet ir slinkums, tad iztiekot ar to, kas mājās sanāk pat teju vai pārsteidzoši gardi ēdieni. Svaigas zaļās pupiņas - izsautētas un tad pa virsu uzsista ola, protams, nav nekāds ģeniāls atklājums, tomēr, kad tam visam pievieno vēl arī divus sierus un svaigus kressalātus - garšas nianse rodas gluži cita un ir pārsteidzoši garšīgi. Iesaku izmēģināt! :)

Vajadzēs:
1) sasaldētas zaļās pupiņas
2) olas
3) nedaudz olīveļļa un ūdens
4) sāls, pipari
5) zilais siers
6) parmezāna siers
7) svaigi kressalāti
Visas proporcijas ir "uz aci". Man sanāca, ka bija 1,5 paciņas saldētās pupiņas, 3 olas, gabaliņš zilā siera un mazdrusciņ parmezāna siera.

Pagatavošana pavisam vienkārša un ātra. Ielej pannā (vēlams diezgan dziļā vai vismaz palielā) nedaudz ūdeni un kopā ar sāli un pipariem sasaldētās pupiņas sutina, līdz tās kļuvušas mīkstas. 

Kad pupiņas gatavas, uzlēju nedaudz eļļu un pa virsu "uzsitu" olas. Lai olas būtu vienmērīgākas, labāk viņas jau atsevišķi iepriekš kādā bļodiņā sakult. Tā kā man bija slinkums smērēt bļodiņu, tad "situ" veselas olas un tās ātri izmaisīju. 

Visbeidzot kad olas jau ir izcepušās - pa virsu pārrīvēju parmezāna sieru, tad to visu samaisīju un vēlreiz pa virsu rīvētais siers. Jo vairāk siera, jo gardāk. :) Tālāk slēdzu plīti ārā un karstajās pupiņās sametu iekšā nelielos gabaliņos jeb plānās šķēlītēs sagrieztu zilo sieru. Uzliku vāku un ļāvu tam visam kādas divas vai trīs minūtes pakust. 

Pirms ēšanas pa virsu vēl pārkaisīju ar svaigiem kressalātiem. Mm.. un bija tik garšīgi, jo visas sastāvdaļas kopā veido super labu kombināciju. :)


Kāds ir Jūsu garšīgais ēdiens, kas sākotnēji tapis "no visa, kas ledusskapī"?

1 komentārs: