otrdiena, 2012. gada 31. janvāris

Apļveida šalle


Manā darbā starp kolēģiem šogad īstens modes kliedziens apļveida jeb t.s. bezgalības šalles.. pavērojot cītīgāk garāmgājējus Rīgas centrā gan jāsecina kāds tāds pats bums ir arī uz ielām.. tā vai citādi, bet izdomāju, ka sev arī gribu tādu apļveida šalli. 

Tā kā uzadīt, manuprāt, būtu pārāk laikietilpīgs pasākums, savukārt veikalu šalles, man liekas, ka ir pārāk dārgas, tad secināju, ka atliek vien uzšūt pašai. :) 

Audumu gāju skatīties uz Abakhanu - tāpēc, ka izpārdošana beigusies & viss izpirkts vai kā citādi, bet neskatoties uz ziemas sezonu, no adītas trikotāžas vispār nebija variantu, ko izvēlēties. Jau domās atceļot šalles ideju, starp kleitu mežģīnēm nejauši ieraudzīju audumu, kas atgādina tādu ziemīgu mežģīni vai mežģīnes un trikotāžas krustojumu.

Viss tālākais process "uz aci". Aplīdzināju sava sākotnējā nedaudz šķībā gabala malas:


Tālāk sagriezu gabalu uz pusēm un savienojot abus gabalus ieguvu garenu trubu, kuru savukārt tālāk savienojot garumā un pēc tam abos galos ieguvu apli = šalli. :)
 

Esmu pārsteigta cik ātri šāda šalle uzšujama - tas gan pie noteikuma, ja nepievēršas ar lielu precizitāti attiecībā uz izmēriem milimetros. Pašai par brīnumu, bet visas vīles šoreiz sakrita. :) 

Viss darbiņš kopā aizņēma ne vairāk kā 30 minūtes, no kurām 10 minūtes veltīju mazu pelēku pūku sasūkšanai no visām vietām, kur pārvietojos ar pusgatavo šalli.  

Secinājumi? 
Uzšūt ir ļoti, ļoti vienkārši un izmaksu ziņā krietni lētāk kā veikalos nopērkamās. Ja rēķinu tikai auduma cenu, tad šīs šalles izmaksas = Ls3,00. 
Savukārt otrs secinājums - ap manu ziemas mēteli šī diemžēl īsti neder, jo 2x aptinot ir pārāk gara un atgādina jocīgas krelles, savukārt 3x aptinot izskatās pārāk cieša. Tā kā došos meklēt jaunu audumu un šūšu citu, savukārt šī gaidīs pavasari, jo ap plāno jaku ir kā radīta izmēros. :)
 
Varbūt kāda zina - kur var nopirkt smukus adītas trikotāžas audumus? Ideālā variantā košās krāsas un paraupjas faktūras.

5 komentāri:

  1. Šalle izskatās varen forša. Man gan nedaudz prasās košākas krāsas, bet es arī labprāt pieteiktos uz šāda veida šallii, haha :D

    AtbildētDzēst
  2. Izskatās jau ļoti laba, es arī tādu gribu! ;D Biju domājusi adīt un par šūšanu pat nebiju iedomājusies. Laikam tagad jāapsver otrais variants. :)

    AtbildētDzēst
  3. Interesanta doma, ka var arī uzšūt!Un izskatās lieliski un grezni!

    AtbildētDzēst
  4. Audums pat ļoti interesants! Man patīk šalle.

    Pēdējā Ievas Mājā Natālija Jansone arī ''mācīja'' šādas šalles šūt, tā, ka laika tiešām ir topā... Un tas mani arī mazliet mulsina, lai gribētu tādu sev (bet tā jau tik tāda mana īpatnība) :D

    AtbildētDzēst
  5. Signe, es pati ar labprāt gribētu košāku, bet neesmu pārāk plašā izvēlē tāda tipa + košus audumus redzējusi.

    Evija un Biene - uzšūt tiešām ir super pa ātro :)

    Aija, es Ievas Māju nelasu, bet iešu šito sameklēt, jo man interesē kā tur aprakstīts par šalles izvēršanu uz labo pusi, jo man liekas, ka mana tehnoloģija nebija pati pareizākā.. :)

    AtbildētDzēst