sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Jā - pašceptai picai! Fui - Lulū picai!


Kaut kā tā sanācis, ka picas biežāk esmu sūtījusi uz mājām vai ēdusi ārpus mājas, savukārt cepusi tā īsti nekad, ja neskaita saldēto picu apdeitošanu ar sieru un citām garšīgām sastāvdaļām. 
Tā vismaz bija līdz šim, jo nupat ļooti, ļoooti vīlos Lulū picas servisā. Patiesībā tik ļoti, ka vēlos pastāstīt to arī Jums. Pozitīvais aspekts gan arī tam visam ir - izmēģināju picu cept pati mājās un biju pārsteigta cik vienkārši tas bija un galvenais cik garšīgi sanāca. :)

Bet par ko ir stāsts? 
4dienas vakarā nolēmām pasūtīt uz mājām picu. Tā kā pēdējos vismaz 3, ja ne vairāk gadus varu pieskaitīt sevi pie, manuprāt, patstāvīgajiem Lulū picas klientiem, tad arī šī reize nebija izņēmums un zvans uz Lulū. Tālāk seko standarta saruna - kādu picu pasūtīsiet, kāda adrese, cik ilgi būs jāgaida, utt. Cita starpā zvanu pieņemošā meitene arī kā parasti izstāsta par Lulū picas akciju picu piegādāt 49min laikā un ja tas tā nenotiks - pica būs par velti. Vēl vārds pa vārdam attiecībā uz konkrēto akciju piegādāt picu 49 minūšu laikā, līdz beigās operatore saka, ka intereses pēc varam uzņemt laiku. 

Nu ko, sacīts darīts - zinot, ka manā telefonā ir tāda reti izmantota opcija kā taimeris, varu arī intereses pēc uzņemt laiku :) vienlaikus gan cerot, ka picu tomēr atvedīs ātrāk, jo pati picērija no manas mājas atrodas 15min gājienā ar kājām.
Uzņemam laiku un sākam gaidīt. Laiks iet un iet, bet picas nav un nav. Kad bija pagājušas noteiktās 49min jūtos gan vīlusies par to, ka ilgi jāgaida, gan zināmā mērā priecīga - nu tad būs par velti. 

Pagaidījām vēl kādas 10 minūtes līdz zvanījām atkal uz Lulū picu. Zvanu un saku, ka interesējos par pasūtījumu.. jau vairāk kā stunda pagājusi.. kas un kā.. Zvana pieņēmēja diezgan izbrīnīta saka, ka mans pasūtījums nemaz nav reģistrēts.. Kad saku, ka diez vai tā varētu būt.. operatore informē, ka vajadzēs uzgaidīt. 

Tālāk sekoja gana ilga uzgaidīšana, līdz operatore saka, ka pica mums esot atvesta, bet picas piegādātājs nav varējis tikt iekšā un neesot atbildēts uz telefona zvaniem. Kad teicu, ka tas nav tomēr iespējams, jo neviens nav picu vedis, neviens nav zvanījis pie durvīm un vēl mazāk man uz telefonu, no kura visā gaidīšanas picas laikā netika ne zvanīts, ne arī vispār kādi zvani saņemti, nekas nemainījās. Operatore pie sava - picu jums vedām, jūs neatbildējāt uz zvaniem un nav vispār nekādu diskusiju. 

Lieki laikam teikt cik ļoti sarunas beigās jutos vīlusies Lulū picā, sākot jau ar attieksmi kopumā un beidzot ar principu, ka picu pasūtīju ne jau ar mērķi pēc tam mēģināt izvairīties no tās piegādātāja. Un jo vairāk - sākotnēji nedz zināju par tādu laika uzņemšanu, nedz vispār ko tādu biju domājusi darīt, ja vien pati Lulū picas operatore to neieteiktu. Un ja vien operatore tik ļoti pārliecinoši nebūtu konkrēto akciju reklamējusi, neko nesakot būtu arī gaidījusi stundu vai cik nu tur laiks vajadzīgs, lai picu atvestu.

Kāds mans secinājums?  - nevajag izdomāt akcijas, kuras nevar izpildīt vai gribas izvairīties no to izpildīšanas, ja negribas zaudēt patstāvīgos klientus. Protams, varbūt pastāv kāda nez kurā procenta iespējamība, ka mans telefons, lai gan bija ieslēgts, tomēr nezvanīja un picas piegādāts patiešām ļoti, ļoti klusiņām pie mums atbrauca, bet picu gribēja paturēt pats sev.. un tomēr.. tā kā pēdējos piecus un vairāk gadus, kopš esmu uz mājām sūtījusi kādus ēdienus tā nekad nebija gadījies.. tāpēc, man liekas, ka Lulū picas attieksme vienkārši = FUI! 

Un otrs mans secinājums - ļooti, ļooti gardu picu var uzcept arī mājās! :) Pēc nelāgā Lulū vakara picu mājās cepām nākamajā dienā.

Liku lietā jau pirms kāda laika nenoskārstai vajadzībai iepirkto picas mīlu.


Kad mīkla čiks & gatavs - atliek pildījums. 
Bet vēl pirms pildījuma, mana draudzene, kas gāja konditoru kursos izstāstīja man mazu knifiņu, lai viss pildījums ēdot neslīd nost (šī tipiska problēma saldētajām veikalu picām), bet turas tur, kur tam paredzēts palikt - uz picas - uzsmērējot tomātu mērci, tai pa virsu jāuzber nedaudz siers un tad liek visas pārējās sastāvdaļas + sieru virsū.


Pirmā pica siers + gaļa + tomātu mērce


Otrā pica iekš lauku tematikas - desa, tomāti, tomātu mērce, marinēti gurķi, svaigi sīpoli un siers. 


Abas divas sanāca īsta ņamma! :)

Kāda ir Jūsu ideālā pica un ideālā mīkla?

9 komentāri:

  1. Lulū patiesi klientus spēj pievilt !
    Mana ideālā pica : plānais lavaša palags.. uzzieķē uz tā ļļļļoti plānu - ķīnas saldskābo mērci, tad liek šampinjõnus, un rīvētu Krievijas sieru.., mērcei jābūt plānai, lai ir garša, bet nav baiss mitrums, savādāk, nevar paņemt rokā pēc tam.. jo par mitru..,+ ja liek tomātus un vistu un papriku un ananāsus.. tad jau ar baisi smags ēdiens sanāk:) ..+ ja sūtam, tad sūtam no Makss un Morics, gardi tur..

    AtbildētDzēst
  2. Mana ideālā mīkla: http://recipes.robbiehaf.com/T/272.htm Nepieviļ nekad. Es savukārt nekad neesmu pasūtījusi picu uz mājām (100 km tomēr) un negrasos to darīt, man tas liekas par dārgu. :)

    Jebkurai picai vienmēr beru raudeni, tā ir pati picīgākā garšviela, bez kuras pica nav pica.
    Lulū picai reāls fui. Vienmēr esmu domājusi, kā šādas reklāmas izpildās dzīvē - nu redzu, ka nekā.

    AtbildētDzēst
  3. mēs atkal gadiem ventspils picas diāna klienti. bet jau kā gadu sākam vilties tās kvalitātē. kaut kas vairs nav tā, nav tik sulīgas un garšīgas kā agrāk, un arī cepam jau mājās paši :)))

    AtbildētDzēst
  4. Mēs picu pārsvarā cepam paši.Ļoti jauks pasākums kopā ar draugiem!Mīklu taisu pati.Biju atradusi ideālu plānu un gardu mīklas recepti Ievas Virtuvē (žurnālā), bet kaut kur viņš noklīda un nu izlīdzos ar citām receptēm, bet ceru kādreiz atrast!

    AtbildētDzēst
  5. mana ''firmas'' pica, ko cepu - ir biezā pica. Ņemu rimi rauga mīklu (slinka, jā, zinu, pati netaisu mīklu :P) tad uzliek picu mērci no burciņas, pāri šķinķis, tomāti gabaliņos, (vīrs palūdz arī šampinjonus šad tad), tad ananasu, pāri biezu sarīvēta krievijas siera kārtu (ja liekas, ka par biezu, tad uzber VĒL! :D) un krāsnī iekšā. Garšvielas nelietojam nekāda,s jo tajā picu mērcē ir viss iekļauts un pietiek. vīrs liek savam gabalam tabasco, bet tas tā - viņš traks uz asajiem ēdieniem. Un viss. pica sanāk BIEZA un sulīga, bet ne tāda, ka tek un šķīst. var mierīgi ar rokām ēst. vajag tik salveti :) ui, pilnīgi sagribējās....
    par lulu-picu- saki, ka esi jau vairākus gadus viņu pastāvīgais klients - šī akcija arī ir vismaz jau otro gadu. mūsu pasūtījumu reizēs piegādāts vienmēr bija laikā, nekādu č-p arī nebija. taču ticu, ka tava pieredze var nokaitināt. man šausmīgi besī, ka saka, ka ir man zvanīts un tml, lai gan zinu, ka mans telefons TIK stulbs arī nav :D

    AtbildētDzēst
  6. Paldies, meitenes, par receptēm un ieteikumiem - es izmēģināšu visus, jo tagad plānoju testēt dažādus mājas picu variantus.

    Pai! - jā, par to akciju zinu, ka sen jau viņiem, bet nekad nebiju tā iedziļinājusies lietas būtībā, tāpat kā nekad tā operatore nebija tik ļoti gari un plaši stāstījusi par tām 49minūtēm un vēl ieteikusi uzņemt taimeri. Visbeidzot nekad ar tā nebija bijis, ka viņi vestu un nevarētu sazvanīt vai neatvestu nemaz. Iespējams, vnk kaut kāds nelāgs apstākļu kopums sanāca vai kā citādi, tomēr kā klients tajā vakarā jutos ļoti vīlusies servisā un attieksmē.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Njaa... Saprotu. Es ar to savu plašo komentāru biju domājusi arī tā (sorri, ka tik haotiska es :D), ka - ja jūs esat pastāvīgie klienti + jau sen no viņiem pasūtāt - viņiem to vajadzēja datu bāze jau redzēt - i adresi, i visu... Tāpēc glupi, ka pēkšņi ir kaut kādas problēmas mistiskas un netiek pica piegādāta. Kas to zina, varbūt jauna darbiniece, nemācēja noformēt pasūtījumu un tad nu - kā mācēja izlocīties, tā locījās :D Lai vai kā - prieks, ka Tev pašas pica iznāca gardāka! Lai lu-lū stāv pie ratiem :))

      Dzēst
  7. Mēs arī picu lielākoties gatavojam paši, jo mājās cepta tomēr daudz garšīgāka. Izņēmums gan ir Cēzara pica no Il Patio, ko reizēm pasūtam uz mājām. Lielākoties atved karstu vai siltu picu, bet vienreiz gan atveda pilnīgi aukstu. Bišķiņ padusmojāmies, krāsnī to uzsildījām un tāpat garšīgi paēdām. Bet citādi apkalpošana vienmēr bijusi ļoti laba. Picai Lulū tiešām liels fui par šādu izgājienu!
    Picas mīklu gatavoju pati kopš brīža, kad izlasīju, cik daudz E vielu un citu nevajadzīgu sastāvdaļu ir veikalā nopērkamajiem picas mīklas pulverīšiem.
    Mīklas recepti gan ik pa laikam mainu, jo vēl neesmu ieguvusi ideālo variantu. Tādēļ arī Tev to nerakstīšu, bet pati ar iemēģināšu iepriekšējos komentāros minētās, jau pārbaudītās receptes:).

    AtbildētDzēst
  8. Mēs arī biežāk cepam mājās paši, tad var variēt ar sastāvdaļām. Vienīgi mīklu esmu iecienījusi dobeles maisījumu, jo man tā liekas ērtāk.

    AtbildētDzēst