ceturtdiena, 2012. gada 12. janvāris

Projekts Karstie Rēķini

PrintScreen no karstierekini.lv

Vai zinājāt par tādu projektu "Karstie Rēķini"?

Es nē, līdz vakar redzēju sižetu Bez Tabu. Projekta ideja man liekas tik ļoti laba, ka tā vien gribas izstāstīt arī šeit & ieteikt piedalīties arī citiem. Šis gan saistošs tikai tiem, kas dzīvo dzīvoklī vai varbūt mājā un saņem centralizētu rēķinu no apsaimniekotāja par apkuri un ūdeni.

Kāda tad ir ideja?
Vai daudz esat aizdomājušies kas un kā tiek aprēķināt un iekļauts rēķinā? Es esmu nedaudz domājusi, jo mana apsaimniekotāja rēķins pēc būtības ir „ne ar pirmo reizi viegli saprotams”, tomēr to kāpēc karstā ūdens uzsildīšana maksā tieši tik cik maksā, neesmu nedz analizējusi, nedz gājusi kaut kur noskaidrot, vēl jo mazāk – neesmu interesējusies cik par šiem pakalpojumiem maksā mani kaimiņi.

Tad nu šī projekta mērķis – saprast kādas ir atšķirības – un atšķirības IR tiešām milzīgas – pat vienā ielā un vienā mājā dzīvojošajiem, apkopot visus datus un tā kā šobrīd namu apsaimniekotāji rēķinus sastāda pēc pašu izveidotas formulas un nekādi likumi šos jautājumus neregulē, tad projekta beigās iesniegt Ekonomikas ministrijai aicinājumu veikt izmaiņas likumdošanā, kas ļautu iedzīvotājiem efektīvāk uzraudzīt savu apsaimniekotāju un maksāt mazāk.

Vairāk par projektu var izlasīt arī šeit: http://www.rebaltica.lv/lv/petijumi/karstie_rekini

Kā viss notiek praktiski?
Atliek ievadīt meklētāju savu vai tuvinātu adresi un ērti redzēt info par konkrētām adresēm, kas sagrupētas pa cenu kategorijām.

PrintScreen no karstierekini.lv

Apskatoties vakar savu rajonu – biju pat ļoti pārsteigta, ka man tuvējās adresēs, pie tā paša apsaimniekotāja rēķini par konkrēti karstā ūdens uzsildīšanu, ir par 2 un 3x mazāki kā manā novembra rēķinā norādītā summa.

Tā kā - gaidu tagad savu decembra rēķinu, lai arī noteikti piedalītos šajā pētījumā.

Un kāds ir Jūsu viedoklis par ideju? :)

7 komentāri:

  1. Interesanta akcija par tādu nemaz nezināju, bet laikam tas neattiecas uz Jūrmalas iedzīvotājiem.

    AtbildētDzēst
  2. Inguna - projekts attiecas uz visu Latviju, tā kā pavisam noteikti arī uz Jūrmalu. Pa Bez Tabu tieši stāstīja, ka vienas no dārgākajām cenām ir tieši Jūrmalas iedzīvotājiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es jau iečekoju, ka uz manas ielas cenas arī atšķiras :( Rīt ielikšu savu rēķinu, ceru, ka vairāk cilvēku atsauksies un būs pilnāgāka informācija.

      Otra problēma ir arī tā, ka tiek pierakstīts klāt mistisks x ūdens, lai gan tiek nodoti rādītāji. Starpība starp notecināto un uzrādītajiem rēķiniem, tā kā sanāk maksāt arī par negodprātīgajiem kaimiņiem :(

      Dzēst
  3. Grūti saprast kur un kā tieši jāievada tie rēķini. Būtu kāds paraugs vai anketa,būtu vairāk rezultātu

    AtbildētDzēst
  4. Es ieteiktu vairāk reģionu pilsētās reklamēt šo akciju,jo vecie cilvēki diez vai internetā darbojas...
    Un piekrītu iepriekšējam komentāram,ka vienkāršāku nosūtīšanas veidu vajadzēja izdomāt. Nedaudz sarežģīti,bet doma ļoti laba,ja tikai būs kkāds rezultāts

    AtbildētDzēst
  5. Jā, iespējams, viņu mājas lapā būtu šis tas uzlabojams un arī man viņa ne ar pirmo ļoti raiti strādāja. Es gan neesmu šī projekta autore, tāpēc atliek cerēt, ka kopumā ideja viņiem tomēr izdosies, jo doma man liekas, ka ir ļoti laba.

    AtbildētDzēst
  6. Atvainojos,ka rakstu šajā lapā,bet nekā nevaru atrast kur par "karstierekini" projektu varētu uzdot jautājumus vai kā citādi komentēt. Varbūt kāds zin ,cik ilgā laikā nosūtīto rēķinu,pievieno kartei? Es jau pirms nedēļas nosūtīju,bet vēl tajā kartē neredzu savu adresi(manā pilsētas kartē nav tik daudz to rēķinu,lai nevarētu ieraudzīt savējo)
    Kkā dīvaini sanāk,reklamē,lai iesūta,bet kartē neliek.

    AtbildētDzēst