Tas nu ir noticis - beidzot, tiešām BEIDZOT esmu atradusi patiešām ideālu plāno picas mīklu.
Viss sākās ar šo gadījumu un tagad pēc gada, kura laikā esmu izmēģinājusi gan entās receptes, gan pa kādam gatavajam maisījumam, esmu tikusi pie izcilas picas mīklas.
Tādas, kuru cepjot:
- picai ir plāna & garda pamatnīte (neatgādina biezu pīrāgu vai plātsmaizi);
- nav rauga vai kādas citas sastāvdaļas specifiska garša (reiz mēģināju izslavētu mīklu, kur pievieno ābolu etiķi - galīgi garām, jo skābenā piegarša man nekur nepazuda);
- ātri izcepjas;
- nav lielas izmaksas (cenas ziņā cept pašam daudz izdevīgāk, nekā pasūtīt uz mājām);
- visbeidzot vajag tik maz sastāvdaļu, ka ja vien ir viss vajadzīgais, ko gribas likt uz augšas, picu var cept teju vai jebkurā laikā.
Vajadzēs (1 lielajai picai = standarta cepeškrāsns standarta lielā panna):
1) 8 ēdamkartes kviešu miltu;
2) 6 ēdamakarotes silts ūdens;
3) 2 ēdamkarotes olīveļļas;
4) 1/2 tējkarote sāls;
5) 1 tējkarote cukura;
6) 1/4 no mazās paciņas rauga vai 1 tējkarote sausā rauga.
Sāk ar rauga sadrupināšanu gabaliņos, pievieno cukuru, silto ūdeni un visu samaisa un atstāj, lai raugs mazdrusciņ iedarbojas.
Tikmēr citā bļodā ieber miltus, sāli, olīveļļu un tad piejauc klāt raugu. Ar miltu sijāšanu un tamlīdzīgiem smalkumiem šeit nav nepieciešams aizrauties. Visu samaisa, samīca un mīklas bumbulīti mazdrusku apslaka ar olīveļļu. Neesiet pārsteigti, ja liksies, ka mīklas nav daudz - tieši tā arī ir jābūt.
Tālāk bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek nostāvēties kādā siltā vietiņā (es parasti lieku vai nu uz vai pie radiatoriem) apmēram uz 30-45 min. Laiku nekad precīzi neuzņemu, var skatīties arī uz aci, kad mīkla ir uzrūgusi un plēve norasojusi.
Mīkla uzrūgstot apmēram dubultojas. Pēc skata arī tagad varbūt liksies, ka mīklas ir par maz, bet nevajag uztraukties - būs tieši laikā, jo izrullēt vajag plāni. Mīkla ļoti labi rullējas un pat plāna būdama neplīst.
Tas arī viss - brīva improvizācija ar pildījumu un pica gatava. :)
Te mans veģetārais variants - ar tomātiem un olīvām, sieru/ tomātiem, marinētu gurķi un sīpoliem, sieru. Garšo arī gaļēdājiem.
Pirms ķeraties pie picas cepšanas - maziņš knifiņš (!) ko man iemācīja draudzene - lai picas pildījums labi turētos un viss labums neslīdētu nost tiklīdz šķēli tuvina mutei - pēc pamatnes apsmērēšanas ar tomātu mērci, pa virsu jāuzkaisa siers un tikai tad liek visu pārējo + atkal sieru. Apakšējais siers gluži kā līme visu salipina kopā + piedod picai vēl sieraināku = gardāku garšu.
Šī mums šodien vakariņās - picu klasika: salami un siers / salami un tomāti, siers.
Un kādi Jūsu mīļākie picas pildījumi? :)
Paldies, noteikti mēģināšu!
AtbildētDzēstLIELS paldies par superīgo picas mīklas recepti, tagad pica mūsu mājās būs daudz biežāk :)
AtbildētDzēst(picas mīklu gatavoju maizes krāsniņā un bija vienkārši, ātri un garšīgi)
ar sauso raugu pļukš vien sanāca :(
AtbildētDzēstbūs jāņem 'slapjais' :>
man vnm sanak superigas picas gan ar sauso, gan ar slapjo.. es gan lieku 3 t.k. jo mana recepte vajag 25g svaigo raugo untas atbilst 3 t.k. sausa rauga..
Dzēstman parasti ļoti nepatīk tādas receptes, kur nav sastāvdaļas norādītas gramos, bet karotēs vai glāzēs, taču šī recepte noteikti ir izņēmums! paldies par recepti, taisu bieži! :) mīkla tiešām sanāk laba. un jā, tik tiešām, ar sauso raugu tomēr nesanāk tik labi, kā ar "slapjo", bet var iztikt reizēm arī ar sauso.
AtbildētDzēstPaldies par viedokļiem! Pati esmu mēģinājusi abejādi - ar sauso vairāk gadījumos, ja sagribas picu, ir visas sastāvdaļas, bet nav ikurāt tieši mitrā rauga, kas man nav tāda standarta lieta ledusskapī. Neatceros tādas lielas atšķirības starp abiem raugiem kā būtu sanācis garšas ziņā. Nākamreiz cepjot pamēģināšu piedomāt pie šī jautājuma :)
AtbildētDzēstPaldies par recepti sanāca SUPER,šodien mēģināšu ar sauso raugu.
DzēstSanāca arī ar sauso raugu,tā kā milzīgs paldies par receti��
Dzēstvakar izcepām picu pēc jūsu receptes - sanāca ideāli, paldies :)
AtbildētDzēstSuper mīkla sanāca, paldies. Mēs vēl piešāvām 3 karotes rupjo kviešu miltu
AtbildētDzēstCik ilgu laiku šī pica jacep un kādos gados?
AtbildētDzēstPaldies..Mīkla tiešām ļoti, ļoti laba..Jau ierakstīju savos pierakstos, lai neaizmirstās..paldies vēlreiz.
AtbildētDzēstTiešām ļoti laba recepte!!! Mīkla ātri izcepas, ir plāna, bet nav sausa. Par to sieru tā jau parasti klasiski gatavo- sieru apakšā, tad virsū pārējās sastāvdaļas un, ja vien negrib riktīgi treknu un sierīgu, viršu to vairs nekaisa. Jo sastāvdaļas cepot it kā iegrimst kūstošajā sierā.
AtbildētDzēstP.S. Es taisīju ar sauso raugu, sajaucot to ar miltiem. Tad atkrīt rauga "iedarbināšana":) Paldies!!!
Redz kur laikam cilvekam bija atbilde par sauso raugu-es ari sajaucu ar miltiem uz pacinam man skiet ka tacu ir rakstits ka jasajauc ar miltiem :)bet par sieru apaksa man gan ir jaunums- tagad zinasu un nakamreiz pameginasu
DzēstPaldies par lielisko recepti!
AtbildētDzēstBet cik ilgi apmēram un cik grādos iz jācep? Nekur neatradu.
AtbildētDzēstnu bļin nu vienkārši cep normali kamer izcepta! -__-
DzēstLiels PALDIES par recepti - ļoti laba un galvenais mazas izmaksas !
AtbildētDzēsttikko izmēģināju.Varbūt par ēdamkaroti vairāk ūdeni pieliku. Riktīgi labi!!!! Un kečupu uz mīklas + sieru un pecak visu pārējo un atkal sieru.
AtbildētDzēstPaldies, izmēģināju :)
AtbildētDzēstPerfekta mīkla!!!
Virsū liku tomātu mērci,šampinjonus, krabju nūjiņas, tomātus un daudz siera + dilles :)
PERFEKTA MIKLA, katru nedelu taisam :)
AtbildētDzēstPaldies arī no mūsmājām, vajadzēja ātri sameklēt picas mīklu un uzgāju šo. Kraukšķīga, bet ne cieta, ļoti garšīga. Šodien pildījums bija "kad vajag iznīcināt visādus pāri palikušus produktus". Vēl ieteikums - var iegādāties garšvielu maisījumu picai, un to var likt pa tiešo klāt mīklai, nevis bērt pa virsu. Īsta picērijas garša :)
AtbildētDzēstPierakst'its! Oblig'ati meg'in'asim izcept! Liels paldies! Visiem labu apeti'ti! :-)
AtbildētDzēstIzskatās, ka man vienīgajam sanāca ķieģelis no mīklas.. :D Tā arī nesapratu,kāpēc tā.. Betnu cepumi ar sieru arī man garšo :D
AtbildētDzēstman mīkla sanāca lipīga, bija grūti izrulēt
AtbildētDzēstPa maz miltu
DzēstAnna: Tiešām brīnišķīga mīkla, liels paldies! Liku klāt arī rudzu miltus, sanāca mīkla tumšāka un vēl interesanātka skata picas!
AtbildētDzēstPicas mīklai izmantojām sauso raugu un tādēļ likām klāt vēl miltus, citādi mīkla bija ļooti ķepīga, bet REZULTĀTS IR PASAKAINS! Tiešām ideāla mīklas recepte! Paldies!
AtbildētDzēstIDEAALI UN PERFEKTI.....
AtbildētDzēsttikko pamēģināju šo recepti. sanāca super :)) pirmo reiz taisīju picu, un tiešām labi sanāca :) paldies autoram par recepti :))
AtbildētDzēstLūgums kuram sanāca ierakstiet gramos visu, man tāda pašķidra ir, piebēru miltus nez kas sanāks)
AtbildētDzēstMeiģinājis esmu daudzas reizes ,milti ļoti daudz ko nosaka sakarā ar ķepīgumu .
DzēstĻoti labi izdevās! Paldies, Andra! Iegrāmatoju savās receptēs!
AtbildētDzēstSuper mīkla, bērni sajūsmā un paši ar! Liels Jums paldies!
AtbildētDzēstŠo ideālo mīklu var izmantot ne tikai picām! Paldies autorei!
AtbildētDzēstPerfekti sanaca...ljoti vienkarsi! Ljoti labi rulleejas un nav cieta ka koks! Uzreiz bliezu tris picas, lai ir ko noesties....paldies
AtbildētDzēstPerfekti sanaca...ljoti vienkarsi! Ljoti labi rulleejas un nav cieta ka koks! Uzreiz bliezu tris picas, lai ir ko noesties....paldies
AtbildētDzēstPaldies par recepti, nu jau ierakstīju savā recepšu kladē un tā tiks izmantota itin bieži mūsu mājās. Tiešām paldies, ļoti labi sanāca :)
AtbildētDzēstĻoti garšīgi, cepu tikai ar rudzu miltiem, tad nav tā baltmaizes ķepšana ēdot. Paldies par recepti, šovakar top pica �� :)
AtbildētDzēstSsuperīga mīkla!!!! Mūsu ballītē es izsūtīju šo recepti vēl 3 cilvēkiem. Man kā galīgam ne-pavāram tas bija kā saldais dvēselei! PALDIES :)
AtbildētDzēstMums bija klasiskais pildījums
Man arī sanāca ļoti labi, tikai miltus nācās piebērt gandrīz dubultā, citādāk mīkla bija tik šķidra un lipīga, ka nemaz nevar samīcīt. Pat 2x pārbaudīju proporcijas, bet nē - viss pareizi. Varbūt arī tas no miltiem atkarīgs - šoreiz liku klasiskos augstākā labuma.
AtbildētDzēstTiem, kam nesanāca ar sauso raugu - visticamāk tas raugs bija ar notecējušu termiņu vai nepareizi uzglabāts. Man vairākkārt nav sanākušas rauga mīklas ar sauso raugu, kas ilgāk uzglabāts mājās, bet, ja uzreiz no veikala, tad vienmēr sanāk ļoti labi. Savukārt presēto var uzglabāt saldētavā - tad vienmēr būs pa rokai.
Vija: liels paldies par recepti. Mīkla sanāca ideāla. Daļu miltu aizvietoju ar speltas pilngraudu miltiem, iespējams tāpēc sliktāk rūga, bet tas neko netraucēja. Toties sanāca smuki un super garšīgi.
AtbildētDzēstPaldies. Meklēju sakarīgu recepti picas mīklai un atradu. Tikko pieēdos.
AtbildētDzēstSuperigi kas to butu domajis ka vis labais ir tik vienkars bet ļoti garšigs. Liels paldies ka padalijies.
AtbildētDzēstpicas mīkla ir superīga un visiem ciemiņiem garšoja!
AtbildētDzēstliels paldies Jums par recepti!
Sveiki. Mīklas ēdamkarotes jāliek ar kaudzi miltu?
AtbildētDzēstSkatoties kāda ēdam karote :)) jā ar kaudzi
Dzēstiznāca ļoti garšīga pica, paldies par recepti. Es gan pakaisīju mannā zem picas pirms liku uz pannas, man tā labāk patīk. Apakša ļoti labi izcepās.
AtbildētDzēstVirsū liku sieru, tomātus, salami, šampinjonus un tomātus.
Paldies.
Milzīgs paldies par unikāli garšīgo,plāno,kraukšķīgo picas mīklu!Vakar cepām un priecājāmies par labo mīklu.
AtbildētDzēstMēs visu sareizinājām ar 4 un mums sanāca 6.picas.
Izmantojām slapjo raugu.
Šodien aizsūtīju šo mīklas recepti visām māsām un draudzenēm,kurām patīk gatavot pašām mājās.
Vēlreiz Paldies!
Paldies!
AtbildētDzēstRecepte ļoti laba. Vakar cepu un visi, kas nobaudīja gardo picu sacīja tikai labus vārdus! :)
Lai izdodas citas receptes tik labas!
Mani sauc Anita.
AtbildētDzēstPaldies! Katru dienu picu necepu. Iejaucu raugu. Čuis saka - nav labi! Paskatījos uz paciņu 2013. gads izgatavošana. T.i. Manā gadījumā raugs ir palicis vecs. Mājās bija jauna neatvērta paciņa. Iebēru tējkaroti un viss notiek(puto). Ir vērts padomāt cik sen tas raugs glabājas.
Taisīju ar sauso raugu un sanāca super :) vien uz 1.5 porcijām liku 3 kārtīgas tējkarotes (bij tāds čujs, ka sauso raugu nevajag žēlot). Lai piepildītu visu cepampannu, laikam vajadzētu vismaz 2 pilnas porcijas šīs mīklas.
AtbildētDzēstTaisu pēc šis receptes jau sen no kāda 2014g, sauso raugu vienmer jaucu kopā ar miltiem nevis šķīdinu, sanāk ideāli, arī pīrādziņus taisu tikai ar sauso raugu, jo slapjo nav iespējas nopirkt vienmēr... Paldies. :))
AtbildētDzēstPie miltiem lēju vēl ūdeni,jo nekas neturējās kopā,bija sausa.
AtbildētDzēstKādai jābūt mīklas konsistencei? Sanāk 8ēk miltu un 8ēk šķidruma....man sanāca šķidra mīkla, kā pankūkām...vai tā jābūt. Tad jau redzēs kas un vai sanāks vispār
AtbildētDzēstJābūt mazliet biezākai, to jāskatās procesa laikā, kad mīci. Beigās jau tā vai tā uz gaida vajag izrullēt ar miltiem, ja kas tad šādi pievieno
DzēstĻoti laba recepte. Pildījumā garšīgi, ja liek papriku sagrieztu smalkos gabaliņos un marinēts gurķītis. Ja grib vairāk asumiņa, var pielikt klāt vienu čilī piparu, smalki sagrieztu
AtbildētDzēst100% kviešu milti "00"
AtbildētDzēst65% 24°c ūdens
13% sāls
1% sausais raugs
1% cukurs
Mīkla picas pamatnei tiešām sanāk lieliska,arī ar "Schär" bezglutēna miltiem, ļaujas izrullēties gana plāna un ir kraukšķīgā garoziņa. Paldies!
AtbildētDzēstRecepte tiešām laba, neskatoties uz to, ja norādīts karotēs. Biju nepārliecināta par to karoti, cik daudz un kā, jo ir karote ar valnīti un ir līdzena, kopā hau summējas proporcijas, bet šijā gadījumā nav pārāk pedantiski, ar mazliet kaudzīti vai ne.
AtbildētDzēstSanāca ļoti labi, kraukšķīga un garša lieliska..
Šijā gadījumá taisīju eksperimentu - vienu picas maisījumu veikalā nopirku un šo recepti pati gatavoju.
Iznākums- veikalā pirktajai vispār nav garšas, bet šajai jā un ļoti laba.
Picas mīkla ir ideāla. Cepu bieži Šodien izmēģināju šo recepti picas groziņiem. No dotā daudzuma sanāca 12 gb.
AtbildētDzēstPaldies par recepti! Ideāla mīkla un perfekts daudzums mūsu ģimenes našķim. Pat picas neēdošais bērns sāka ēst:)
AtbildētDzēst
AtbildētDzēstLABA DIENA, Es esmu šeit, lai sniegtu jums labas ziņas no PROF CINDY INVESTMENTS aizdevuma piedāvājuma, tukšām bankomātu kartēm un Bitcoin investīcijām. Vai esat mēģinājis iegūt īstu aizdevuma aizdevēju, es saņēmu savu biznesa aizdevuma summu €780,230.10 no prof. Sindijas Alberto PĒDĒJĀ NEDĒĻĀ, lai uzsāktu uzņēmējdarbību. Vai jums ir nepieciešama tukša bankomāta karte vai bitcoin, un, mēģinot to iegūt, ir radušās problēmas? Šeit ir Prof Cindy Investments tukšas bankomāta kartes piedāvājums, aizdevuma piedāvājums, Bitcoin/Recovery piedāvājums, kas ir viegli un par pieņemamu cenu pieejams, un tas var tikt piegādāts jums, gaidot 48 stundas pēc tam, kad esat veicis pasūtījumu no viņas pa e-pastu profcindyinvestments@hotmail.com
MRS.CINDY INVESTMENTS PATIESI UZTICAMI TIEŠSAISTES PAKALPOJUMI INC@2023
profcindyinvestments@hotmail.com