piektdiena, 2012. gada 24. februāris

Stāsts par priekšautiem. Pirmā daļa.


Taisos šūt priekšautus. :) Vienu plānoju sev, otrs ir apsolīta dāvana. Bet kamēr vēl tikai plānoju, kad aizbraukt pēc auduma, atcerējos par diviem saviem pagājušajā gadā šūtiem priekšautiem.

Šis rūtainītis aizceļoja pie manas mammas kā dāvana. Pēc skata un funkcijām, gan vairāk dekoratīvs, jo audums, lai gan kokvilna ar piemaisījumu, tāpat kā atlasa lente, gluži pats piemērotākais priekš priekšauta tomēr nebija. 

Lente izgāja ļoti daudzi metri un pēc tam atstāja ļoti grūti notīrāmas pēdas uz šujmašīnas. Ja tā labi ieskatās, zināmu rozā nokrāsu pat patiesībā samanu joprojām. Kopš šīs reizes vairs neesmu pirkusi nevienu atlasa lenti Avotu ielas audumu veikaliņā. Nezinu, kas šai bija par vainu vai drīzāk brāķi, bet pirmo reizi gadījās nopirkt tādu, kurai pieskaroties, tā krāso. To, ka tā notiek gan sapratu tikai tad, kad priekšauts jau bija gandrīz gatavs un sāku meklēt cēloni kāpēc šujmašīna un rokas ir palikušas koši rozā. :D

Otrs piegājiens ar priekšautiem - lina audums un vairs nekāda atlasa. Lins ir labāk piemērots kā kokvilna ar piemasījumiem, bet ne tik labs kā būtu vienkārši tīra kokvilna, jo stāv diezgan stīvi, tāpēc šoreiz, šujot vēlreiz, taisos braukt pēc auduma tieši uz Mežrozi . 


Augšējo un apakšējo malo rotāju ar lina mežģīni, kas arī pirkta Avotu ielas audumu veikaliņā, bet atšķirībā no atlasa lentes - nekrāsoja.

Līdz ar priekšautu no atlikušā auduma uzšuvu mazas salvetītes:

Viss šis komplektiņš aizceļoja pie manas vecmāmiņas. Neesmu gan apjautājusies vai tiek lietots ikdienā. :)
 
Atšķirībā no iepriekšējās priekšautu šūšanas - tagad esmu mazdrusciņ vairāk sagatavojusies, jo nopirku Burdā priekšautu piegrieztni, kurā ietilpst priekšauts un vēl vesels komplekts dažādu virtuves nieku. Lai gan priekšauts pēc būtības nav it kā nekas sarežģīts un šos abus šuvu no pašzīmētas piegrieztnes, pielāgojot savu esošo priekšautu, tomēr par izcilu savu piegrieztni gan neatzinu. Tad nu varēšu tagad salīdzināt - kuri sanāks labāki. :)

Aiziet pēc auduma! :) Varbūt kāds zina - nav gadījumā Mežrozē tagad tieši kādas izpārdošanas? 

3 komentāri: