sestdiena, 2012. gada 28. aprīlis

Aukstā zupa - SEZONA ir atklāta!


Pa nedēļu draudzene ierunājās par auksto zupu un mmm.. kādas pāris dienas šī doma brieda, līdz ar vakardienu aukstās zupas sezona mūsmājās pavisam oficiāli tapa pasludināta par atklātu! :) 

Aukstā zupa man = VASARA! :) :) :)

Par sezonas atklāšanu tieši laikā pārliecinājos šodien, kad pēc dīvainās sestdienas darba dienas atnācu mājās un jutos tik sasodīti pārkārsusi it kā būtu ar kažokā no viena Rīgas galam līdz otram aizgājusi. 

Bet ja atgriežamies pie zupas - šī ir gaužām vienkārša un ātrā versija. 

Vajadzēs:
1) 2 0,5 l burciņas ar marinētām bietēm vai auksto biešu zupu (man bija no katras pa vienai)
2) 2 lieli gurķi
3) doktordesa
4) aptuveni 1,5 l kefīrs
5) 6 olas
6) sāls un zaļumi pēc garšas

Olas novāra un pēc tam kopā ar gurķi un desu sagriež kubiņos. Tad visu jauc kopā ar bietēm un kefīru. Pēc garšas beigās pievienoju mazdrusciņ sāli un zaļumus. Tas arī viss - zupa gatava! :)


Tā kā aukstā zupa ir viena no manām mīļākajām, tad šovasar man ir apņemšanās izmēģināt uztaisīt nu tādu pavisam īstu sarkano auksto zupu - kad bietes novāra un iemarinē, nevis no burciņām. 

Un tā kā esmu tādas īstas ideālās zupas receptes meklējumos - priecāšos ja varēsiet padalīties ar saviem recepšu noslēpumiem! :) Arī baltās aukstās zupas, jo man garšo visas. :)

Bet tagad - aiziet brīvdienās!

1 komentārs:

  1. http://www.aijaslietas.blogspot.com/2011/06/vasaras-salidzinosi-leta-iztiksana.html -manā aukstajā zupā nekā ekstravaganta, zupa kā zupa, bet kā Tu raksti- man arī tā ir VASARA :)

    AtbildētDzēst