pirmdiena, 2011. gada 12. decembris

Mafini ar persikiem un mandelēm


Jau stāstīju, ka pagājušajā nedēļā nopirku burvīgu grāmatu - Kūkas. Tad nu šajās brīvdienās nedēļā ķēros pie recepšu iemēģināšanas
Kad recepšu daudz un visas izskatās burvīgas, garšīgas un visādi citādi fantastiskas, ir pat grūti izdomāt ar ko sākt. Beigās  nosliecos par labu mafiniem. Gala recepte gan kompilējums no divām mīklām, jo pirmajai vajadzēja mandeles, sodu un aprikozes, otrajai persikus un avenes. Tā kā aveņu man nebija, tad tās, iespaidojoties no pirmās receptes, aizstāju ar mandeļu skaidiņām. Kopumā gana pamata recepte no M.Neri grāmatas "Kūkas", bet ar manām izmaiņām. :)

Vajadzēs (12 mafiniem): 
1) 180g kviešu milti
2) 1 tējkarote cepamā pulvera
3) 125g mīksta sviesta (man sviesta nebija tāpēc iztiku ar jau ledusskapī esošo konditorejas margarīnu) 
4) 100g cukura (es ņēmu tumšo cukurniedru)
5) 2 olas
6) 90ml piena
7) 90g mandeļu skaidiņas
8) konservēti persiki (3 pusītes)
9) šķipsniņa sāls 

Saskaņā ar grāmatā minēto - margarīnam, olām, sviestam un pienam jābūt istabas temperatūrā jeb attiecīgi pirms gatavošanas vismaz vienu stundu pastāvējušiem istabā. 

Miltus, sāli un cepamo pulveri samaisa. Citā bļodā sviestu ar cukuru saputo līdz krēmīgai konsistencei. Tālāk pa vienai pievieno olas un vēlreiz visu sakuļ. Pēc tam pamīšus pieber daļu no miltu maisījuma, pielej daļu piena, līdz visi produkti izlietoti. Es vēl papildus pievienoju mandeļu skaidiņas. Tā kā man bija tumšais cukurs, tad tas piedod mīklai brūnīgo nokrāsu.


Tālāk sagriezu persikus un mafinu pannā saliku papīrīšus jeb sagatavoju darba virsmu :)


Liku katrā papīrā kārtīgu ēdamkaroti mīklas, kurai pa virsu persiku gabaliņus. 3 mafini man ārpus konteksta - ar ievārījumu, jo neatkarīgi no mīklas tādi man pašai garšo vislabāk. :)


Un tad vēlreiz tējkarotes lieluma mīklu pa virsu pildījumam + pielīdzināju ar roku, lai pildījums iespēju robežās nosegts. Pa virsu uzkaisīju vēl nedaudz mandeļu skaidiņas.


Saskaņā ar grāmatu jācep 20-25min 180C. Man norādītajā laikā vēl nebija īsti gatavi, tāpēc cepu apmēram 35-40min. 

Kādas atziņas? Sanāca garšīgi. :) Mīklu noteikti atzīstu par labu esam, tomēr persiki nelikās, ka ir ideālākais pildījums. Ar ievārījuma pildījumu likās labāki :) Pirms norakstu persikus pilnībā gan apsveru domu izmēģināt oriģinālajā grāmatas variantā - persiki + avenes, bez mandelēm.

Un kādi ir Jūsu mīļākie mafini? :)

4 komentāri: