otrdiena, 2012. gada 24. janvāris

Jaunas dzijas. Jauna kūka. Jauni blogi. Pavasaris.


Tik daudz kā JAUNA! Bet par visu pēc kārtas. :)

Pagājušajā nedēļā tiku pie jaunām dzijām. Tik smukām, ka nevaru atturēties šeit neparādījusi. Jāsaka gan, ka ne visas ir man, bet nu labi, ka tā, jo lai kā man patiktu volānšalles tik daudz man pašai tomēr nevajag. 
Šīs gan man pašai ir jaunums - ar tādām pavisam saredzamām bumbiņām gar ārējo malu un savādāka tipa volāniem. Adās pat ļoti labi, tāpēc pavisam noteikti drīzumā parādīšu gala rezultātu. 
Tāpat kā esmu apņēmusies uztaisīt apkopojumu par, manuprāt, populārākajiem dziju veikaliem Rīgā un interneta lapām dzijas pirkšanai - ar to plusiem un mīnusiem, utt. Vienīgi vēl nevaru izdomāt vai sev tuvākos veikalus apstaigāt arī klātienē, savam apcerējumam pievienojot arī bildes vai iztikt bez bildēm. 


Otrs mans priecīgais jaunums ir par to, ka bloglandijas plašajā pasaulē šonedēļ parādījās divi jauni blogi.

 Attēls no: free-extras.com

Vai Jūs zināt, kas var notikt 303 dienās? Manas māsas ideja man liekas tik interesanta, ka tā vien pašai gribētos ko līdzīgu pasākt. :)
Tāpat pie blogotājiem ar savu Zaļo mauriņu pievienojās arī mana draudzene - tā, kas gājusi konditoru kursos un noteikti ne tikai man, bet arī Jums var izstāstīt daudz interesantus padomus un receptes.


Vakar savukārt izmēģināju sev jaunu - valriekstu kūkas recepti. Kūka cepta, iedvesmojoties no Aijas franču kūkas ar neizrunājamo nosaukumu. :) Savukārt pati recepte aizgūta no cetrassezonas.lv.
Kādi secinājumi? Kūka ir patiešām vienkārši pagatavojama, ļoti garšīga un galvenais nav sausa. Vienīgi man likās, ka cukuru vajag krietni mazāk par norādīto daudzumu. Lai gan pieliku jau mazāk - ap 200 gramiem, vienalga bija ļoti salda. Tad nu atziņa man pašai - vēl mazāk cukuru + eksperimentam varētu pievienot kādu krējumsiera pildījumu pa vidu vai augšpusē.


Un visbeidzot, lai gan vēl gribu paslēpot & pavasari gaidu iestājamies tikai pavasarī - secināju, ka tas pavisam noteikti, noteikti tuvojas. :)
Jo kamēr vēl tikai plānoju, ka būtu drīzumā jāiestāda sīpoli lociņiem un nebeidzu iedvesmoties no Kristīnes fantastiskajām zaļumu bildēm, vakar atklāju, ka sīpoli, laikam jau nevarot vairs mani sagaidīt sākuši zaļot pat bez zemes un ūdens.


Un kas Jums jauns? :)

11 comments:

  1. Cik aizraujošs ieraksts!
    Man tikai darbs, nekam jaunam laika nav, bezgalīgi ilgi pat neesmu blogus lasījusi. Šis ir īstais ieraksts, lai atgrieztos dzīvē.

    Man nav saprotams volānšaļļu valdzinājums. Tā kā Tev ir daudz čaklu lasītāju, varbūt kāda var padalīties, kas ir foršs volānšallēs, tāpēc gribu beidzot saņemties un pajautāt. Mani mulsina, ka
    1) visas ada volānšalles, tāds baigais masveida modes kliedziens - vai nav jocīgi redzēt katrai otrajai ap kaklu? Varbūt nemaz nav katrai otrajai un tā tikai liekas, blogus lasot?
    2) izskatās tādas kā pašauras - vai tās arī silda vai drīzāk rotāšanai?

    Vēl vairāk mani mulsina pirkstaiņi bez cimdiem- vai tad tieši pirksti nav tie, kas visvairāk salst? Varbūt kāda pakomentēs?

    AtbildētDzēst
  2. Diāna, ar atgriešanos! Tieši šodien nodomāju, ka Tu vēl līmē & līmē :D :)

    Zini, ar tām šallēm ir interesanti.. no vienas puses tās tiešām ir savairojušās, ka liekas, katrai otrajai pretīmnācējai, no otras puses - man patīk visādas šalles, lakatiņi, utt.. tāpēc patīk arī šīs šalles. Man pašai reāli ir tikai 2 volānšalles - pārējās visas aizdāvinātas. No tām nesēju tikai vienu - tagad pa ziemu gan vairāk tādos dekoratīvos nolūkos šad un tad pie viena konkrēta džempera. par ļoti sildošu nesaukšu, tāpēc ziemai man neliekas piemērotas, vairāk pavasarim. Tāpēc tagad no šitām jaunajām dzijām vienu plānoju paturēt sev pavasarim. :)
    Jā, un lai gan, kā jau teicu, man pašai arī liekas, ka tādas nu jau tiešām ir visiem - arvien ir cilvēki, kas par tādām šallēm neko nezina.. un ārpus blogiem un Rīgas volānšalles, man liekas, tiešām krietni mazāk.
    Savukārt par tiem cimdiem es Tev pavisam noteikti piekrītu - nesaprotu viņu skaistumu un funkciju jo mazāk.. :)

    AtbildētDzēst
  3. Arī mani Andra aizrāva ar volānšallēm, jo parādās jaunu dziju veidi, jo gribas pamēgināt. Laukos vairāk sievietes ada un esmu dzirdējusi, ka tā ir modes lieta starp skolotājām, kas lēts un efektīvs rotāšanās veids. Man arī volānšalles atrisina problēmu - ko dāvināt!

    AtbildētDzēst
  4. feinas dzijas. bet mani arī drusku nokaitinājis tas volānšaļļu bums. kaut kā nenesas rokas uz to darināšanu. :D man labāk pašai patīk no normālas dzijas darināt musturu, un tad ar efektdziju nedaudz piešķirt šarmu.
    mums te rimčikā lielajā viena pārdod. vesels statīvs pilns ar tām krāsainajām trubām, nu neuzrunā mani viņas. :D

    AtbildētDzēst
  5. Varu tikai piekrist, tiešām Rīgā tāda sajūta ka 2/3 ir volānšalles - gan jaunām meičām, gan omītēm...
    Rudenī, skatījos Andras blogā un domāju, ka man arī vajag, bet tagad, kad beidzot ir laiks viņu uzadīt.. it nemaz vairs negribās.

    Bet man tomēr būs volānšalle, tikai nevis tāda, kas visām, bet kāda bija Andras pirmajos volānšalles aprakstos, kur "apakšā" ir normālā dzija un "pa virsu" volāndzija... Tās ir gan smukas, gan siltas...

    AtbildētDzēst
  6. he-he, mani pavisam nekaitina šāda veida bums :D
    tās šalles ir tik dažādas un lieki teikt, ka tās ideāli atsvaidzina 'skatu', neatkarīgi no tā, vai tur divi volāni dekoram vai dekoratīvās 'krāsainās trubas' vai arī īsti kupla šallīte, kas arī riktīgi silda, ja 2-reiz ap kaklu tīta. Starp citu kuplās ir manas favorītes.
    Varbūt es uz šo lietu skatītos savādāk, ja dzīvotu Rīgā un manītu kuru katru ar volānšalli. /varbūt nē.

    Ā, un Diāna, pirkstaiņi bez cimdiem :D, nu tie cimdi bez pirkstiem, tie mani arī mulsina, bet fakts arī, ka tie nav ziemas cimdiņi. Es sev noteikti tādus veidošu un domāju, ka, piemēram, pusaudzim šādus piedabūt uzvilkt ir vieglāk nekā cimdaiņus.

    AtbildētDzēst
  7. Feins dziju krājums! Tādas ar bumbulīšiem vēl nebiju redzējusi gan!
    Volānšalles līdz Jūrmalai vēl laikam nav īsti nonākušas:D Neesmu pat Kauguru lielveikalā vairāk kā divām meitenēm redzējusi, iebraucot Rīgā gan:D Vienā pašā Spicē redzēju vairāk kā blogos;)
    Ups, labi ka atgādināji par sīpoliem! Būs jāpaskatās, ko manējie dara...
    Kūka kārdinoša, it sevišķi šādā aukstā dienā:))

    AtbildētDzēst
  8. Njā.. cik cilvēku - tik viedokļu. Mani pašu volānšalles nekaitina, jo man tās joprojām patīk un ir tak tik daudz atšķirīgu, krāsu un nesāšanas variāciju. :) Bet nu nevaru noliegt, ka Rīgā tiešām ir diezgan daudz volānšaļļu cienītāju.
    Tā vai citādi - uz to pavasari, meitenes! ;)

    AtbildētDzēst
  9. Skaistas dzijas :). Es ar esmu nobriedusi tuvākajā laikā veikt dziju pasūtījumu, jo ļoti patīk šo dziju kvalitāte.

    Man arī volānšalles patīk :).Es tās adu gana biezas, garas un kuplas, līdz ar to ar tām var staigāt arī ziemā. Ir silti :).
    Lai gan esmu uzadījusi jau kādas 10 šalles, pašai ir tikai viena, kuru pabeidzu vakar, un nevaru sagaidīt, kad varēšu tajā satīties :D.
    Citiem dāvinātās šallītes tiek aktīvi nēsātas :).
    Veikalos esmu redzējusi gana daudz plānu, staipīgu volānšaļļu, kuras man labpatīk saukt par "ķeskām", jo tām nav ne satura, ne tās dot siltumu. Vēl pie tam tās ļoti staipās, līdz ar to ātri vien izskatās pēc izplūkāta boa :D. Lieki laikam piebilst, ka tādas šalles man nepatīk.

    Par bezpirktsu cimdiem - es agrāk tādus pati adīju un nēsāju rudeņos un pavasaros, kad vēl nav tik vēss, lai gribētos visu roku cimdā vilkt. Tie arī labi izskatās :).
    Ziemā gan neko tādu rokās nevilktu, jo siltumu tiešām nekādu lielo tādi cimdiņi nedod.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nevaru neiesmaidīt par to izplūkāto boa :) bet nu piekrītu - ja ir kupla, gana bieza un laba dzija - ļoti smuki sanāk un ir arī siliti. Es ar tagad beidzot sev vēl vienu adu :)
      Iesaku pamēģināt to dziju ar tiem bumbulīšiem gar malu - ļoti smuki izskatās šallē :)

      Dzēst