Tas, ka garšīga ir mans personīgais atklājums, jo nekad nebiju tādu pamēģinājusi uztaisīt mājās. Par veikala kūkām vienmēr raucu degunu un kopumā man jogurta kūkas vienmēr garšoja pēc saželināta jogurta, ko kāds vienkārši mēģina saukt par kūku.
Bet taisīt pašam ir savādāk. Un rezultātā kūka pat garšo pēc kūkas.
Vajadzēs:
1) 1 paciņa Selgas cepumu
2) 1/2 paciņa sviesta
3) 200ml saldais krējums
4) 700g jogurta (šis daudzums variējams pēc ieskatiem - derēs gan vairāk, gan mazāk)
5) 1 paciņa želatīna
6) 2 persiki vai nektarīni
7) 200g zemenes vai jeb kādi citi augļi un ogas pēc ieskatiem
8) šokolāde, augļi dekoram
Cepumus sasmalcina. Sviestu izkausē un sajauc ar sadrupinātajiem cepumiem. Visu kārtīgi samaisa un liek kūkas formā, veidojot kūkas apakšiņu. Lai kūkas apakšiņa ir saturīga, cepumu masu no sākuma saspiežu ar roku, pēc tam ar glāzi vai kādu citu priekšmetu, kam gluda apakšējā mala.
Sajauc želatīnu ar ūdeni un astāj uzbriest. Tikmēr saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, sagriež augļus.
Cik daudz zelantinam jāpievieno ūdens?! Kādu paciņas tilpumu izvēlējāties?!
AtbildētDzēstArī interesē šis jaitājums
AtbildētDzēstKāda želatīnu labāk izmantot?
AtbildētDzēstĻoti garda kūka!
AtbildētDzēst