trešdiena, 2013. gada 18. septembris

Pirmais attīstošais kubs jeb daudz laimes, Ralf!


Attīstošais kubs jeb aspolīta dāvana manas draudzenes viengadniekam bija šopavasar-vasar viens no maniem lielākajiem rokdarbu izaicinājumiem, pārsteigumiem un atklājumiem vienlaikus. 

Izaicinājums, jo pēc draudzenes lūguma apsolīju tādu uzšūt, bet kad bija tiešām jāsāk šūt sākumā ilgi domāju ar ko vispār sākt?
Pārsteigums, jo kad biju piegriezusi audumu plaknēm un sāku būvēt idejas, sapratu cik ļoti tas viss mani aizrauj. 
Atklājums, jo pirmais kubs aizveda pie nākamā un nākamais pie vēl pavisam neplānota pavērsiena. 
 
Idejas kā šut un ko šūt ģenerēju kubiņa tapšanas procesā. Draudzenes priekšnosacījums bija, lai ir rāvējs, pogas, kaut kas lipināms un pavelkams, jo tieši tas šobrīd visvairāk patīk viņas dēlēnam.

Tā nu mazais Ralfs spēlēsies & mācīsies:

1)POGĀT. Pogas piepogājamas un pogas pavelkamas. Dažadas krāsas un dazādas faktūras. Dažādas arī pašas pogas, kur trennēt mazos pirkstiņus.  


 


2)VISTA un AITIŅA jeb stiept un lipināt. Tā kā mazais Ralfs dzīvo laukos, iespējams, viņam jau tagad ir kas ko teikt par abu zvēru krāsām :) Savukārt mana dziļākā ideja šim visam bija, ka Ralfa mamma var mācīt ko ar ko pareizi salipināt kopā.
 
  3)GRĀMATIŅA. Atpogāt un atsiet, lai atrastu pārsteigumu. 
 

4)LIPINĀT un rīkoties ar RĀVĒJSLĒDZĒJU. 


5)AUTO LIETAS. Kā īstam pusim piederas, Ralfam ir pašam sava garāžiņa un pašam savs auto. Un ja ir auto, tad pavisam noteikti vajag arī trasīti, kur pabraukāties. 


6)ZIVTIŅAS. Pastiept, pavirpināt, paslēpt un atkal atrast. Varbūt arī pabarot un vēl pēc gadiem saskaitīt. Šī bija pirmā kuba maliņa ar kuru sāku un, iespējams, tāpēc man pašai vismīļākā.



Daudz laimes Ralf! Un paldies manai draudzenei par pamudinājumu izmēģināt roku šādās rotaļlietas taisīšanā!

6 komentāri:

  1. Domāju, ka mazais puišelis ir priecīgs par tik interesantu dāvanu. Lai arī neesmu nevienu kubu šuvusi, zinu, ka noteikti man arī patiktu ko līdzīgu šūt.

    AtbildētDzēst
  2. Kuba īpašnieks ir ļoti priecīgs par tādu dāvaniņu, jo var attīstīt pirkstiņu darbību!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, meitenes! :)
    Šūšanas process tiešām aizraujošs - tāda kā sava veida spēle arī pašam šuvējam, līdz beigās bilde saliekās kopā un var saprast, kas īsti sanācis.

    AtbildētDzēst