pirmdiena, 2011. gada 12. decembris

Dvielītis = maciņš zobu sukai & zobu pastai


Es bieži braucu uz laukiem, vasarās dažādos nedēļas nogales braucienos ar draugiem. Pirms katra tāda brauciena allaž domāju - kur ielikt zobu suku un zobu pastu? Par tādu mazu tievu kastīti zobu sukai, protams, esmu dzirdējusi un kādu laiku man pat tāda bija, bet kaut kā neiedzīvojās tomēr mūsmājās. Otrs variants - tāds plastmasas atribūts zobu sukas galam man arī bijis neskaitāmas reizes, bet visi kaut kur pamanījušies pazust. Savukārt trešais variants ir kosmētikas maciņš, tomēr man nepatīk, ka tur ieliekot zobu suku un zobu pastu allaž neizbēgami samitrinās arī visi citi pārējie priekšmeti. Tā nu esmu nonākusi pie secinājuma, ka man visērtāk zobu suku, zobu pastu un mēles tīrāmo ir vienkārši ietīt mazā dvielīti un to visu sarullēt nosacītā rullīti. 

Pēc vairāku gadu šādas zobu sukas tīšanas dvielī, beidzamajās brīvdienās laukos izdomāju, ka neslikti būtu dvieli ar kaut ko apsiet, tāpēc apsēju ar banti. Secināju, ka šāda bante ir ļoti ok, bet vēl ērtāk būtu banti piešūt.. līdz gala beigās RADĀS IDEJA PAR DVIELI = MACIŅU ZOBU SUKAI & ZOBU PASTAI! :)

Kā tādu uzšūt? - ĻOTI, ĻOTI vienkārši - apmēram 20min un dvieļa maciņš ir gatavs. :)

Lūk nepieciešamie piederumi:
- dvielis (man bija 30x50cm)
- diegs
- bante (apmēram 60cm)
- šķēres
- šujmašīna (bet tā kā jāšuj maz, tad darbiņš noteikti paveicams arī ar rokām)
(šķēres un šujmašīna gan palikuši aiz kadra :) )


Tālāk izmērīju cik gara ir mana zobu suka - attiecīgi cik dziļas veidot kabatiņas, kā arī cik daudzas. Manā gadījumā ir 5 kabatiņas, no kurām četras ir 10cm garumā un apmēram 7cm platumā, savukārt piektā 10x10cm. 

Tad ar kniepadatām nospraudu aptuvenas līnijas pa kurām šūt. Mēģināju arī novilkt līniju ar krītu, bet nekas daudz redzams nebija. Tā kā šeit daži milimetri nemaina lietas būtību, tad pavisam noteikti pietiek arī ar saspraustajām adatām.

 
Kā arī sānos piespraudu bantes - tā lai šujot ārējo malu pie reizes tiek piešūtas arī tās. 


Visbeidzot atliek sašūt. Lai gan mana šujmašīna ir diezgan atsaucīga uz cietu un biezu materiālu šūšanu, ārējā malā, kur dvielis sanāk ļoti biezs, lāgā negribēja šūt, tāpēc, ja šujmašīnai ir pēdiņas spiediena regulēšanas opcija, iesaku to samazināt no 6 uz 4.


Tas arī viss - 7 vīles un dvielis = maciņš ir gatavs. Diegus savilkt un apgriezt man laikam bija pat ilgāk nekā pati šūšana. :) Tā vai citādi - kopumā šis darbiņš paveicams apmēram 20min. :)

Te var redzēt kā dvielis pārtop maciņā:

 
Man pašai šī doma patīk ļoti, ļoti, jo viens dvielis ir vienlaikus gan maciņš absolūti minimālākajiem piederumiem, ko parasti ņemu līdzi, gan joprojām nav zaudējis spēju izpildīt savas dvieļa funkcijas.
 
Un kur Jūs kaut kur braucot liekat savu zobu suku? :)

5 komentāri:

  1. Patentē ideju!! Nopietni! :) Super!
    Es parasti iemetu atsevišķā kosmētikas somiņā, bet tādā, kur tikai zobu birstes, pasta un diegs - tieši tā iemesla dēļ, lai neslapina citas lietas.

    AtbildētDzēst
  2. Nu ļoti jauks ''veidojums'' :) Un vispār- forši un krāšņi izskatās!

    AtbildētDzēst
  3. Komentārs anonīmajam (tas, kurš ir anonīmais to noteikti sapratīs, ja reiz tik uzcītīgi ir ieinteresēts šajā rakstā) - jā, esmu redzējusi šādu ideju internetā, tomēr tikai pēc tam, kad apzināti meklēju, lai saprastu, ko savam izdarīju nepareizi ar aukliņām - attiecīgi - tās nav ērti sasiet. Ja reiz ir tāda interese par šādiem dvieļiem-maciņiem - noteikti būs izdevies ievērot, ka manam sasiešanas mehānisms ne tuvu nav pareizs. Kādi ir etsy piedāvājumā - nav ne jausmas - šis dvielītis man bija vienas idejas ātrais projekts un citi nedz ir nepieciešami, nedz taisos tādus šūt vēl. Lai jauka diena! :)

    AtbildētDzēst